Posted on 3 hozzászólás

Nagyra van magával az állatgyilkos vadász

Embere válogatja, ki mire büszke. F. Zoltánnak Mohácsi fiatalembernek (22) attól dagad a melle, hogy védtelen négylábúakat tehetett el láb alól. A fiatal férfi egy közösségi portálon tette közzé fotóit, amelyek között felvágott hasú vaddisznó, őzfej és két apró testű, vérbe fagyott kutya is volt. Minderre egy olvasónk hívta fel a figyelmünket, de mint kiderült, az esetről már az állatvédők is értesültek. Megkeresése Zoltán, aki válasz helyett törölte magát a közösségi oldalról. Információnk szerint a férfi vadászik, így megteheti, hogy következmény nélkül keresi célkeresztjével a kóbor állatokat. Meghökkentő adat: 2009-ben 30 ezer négylábút lőttek ki vadászok.
– Semmi sem tiltja, hogy a vadászok kiiktassák az erdőben csatangoló kóbor állatokat. Ez részben érthető, ám az már elgondolkodtató, hogy valaki henceg meggyilkolt kutyákkal. Szinte lehetetlen az ilyen emberek után nyúlni, hisz amit tett, nem ütközik törvénybe. Egyszerűen embertelen – vélekedett Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga munkatársa.
Nehéz eldönteni, hogy a képen látható kutyákkal mi végzett. Az állatvédők szerint az is lehet, hogy lelőtték, de megeshet, hogy csúnyán megverték őket, mielőtt kimúltak.
– Idén 25 ezer kutyát és 23 ezer macskát iktattak ki a vadászok, de volt olyan év, amikor csak a kutyák száma elérte a 69 ezret – tette még hozzá az állatvédő. – Meggondolandó, hogy egy ilyen ember vadász lehet. Mivel közzétette azokat a képeket, úgy tűnik, nem a szakmai kötelessége miatt végzett azokkal a kutyákkal, hanem talán élvezetből.
Nem hiszem, hogy kerek személyiségű emberrel állunk szemben – mondta Végh József kriminálpszichológus. – Az esetről még nem hallottunk, de a kellő információ birtokában a mohácsi kapitányság utána fog nézni az ügynek – fűzte hozzá Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Forrás Blikk.
További cikkek a témában: Nem merik vetíteni Luc Besson brutális delfinvadászat filmjét, Stohl Afrikában állatokat gyilkolhat?, Több év börtönt kaphat az eltökélt állatvédő, Tóth Imre atya plébános, kedvtelésből öli az állatokat, Dámszarvas ölése: állatgyilkos videó kellemes zenével, A vadásznak engedélye sem volt, úgy lőtte le a kutyát, Stohl fegyverét elkobozták, amellyel rengeteg állatot ölt meg, Állatkerti oroszlánokra vadásznak Afrikában.

3 thoughts on “Nagyra van magával az állatgyilkos vadász

  1. […] öl, mindegy mi az csak mozogjon. Az idén 25 ezer kutyát és 23 ezer macskát iktattak ki a vadászok, de volt olyan év, amikor csak a kutyák száma elérte a 69 ezret. Ha egyetértesz vele, […]

  2. Ha csak egyszer nézi el a betegagyú és embert lő le, akkor majd téma lesz az tuti! Bár történne meg az ilyen selejtes barmokkal! Mindnek a koporsóban van a helye! Ha valaki arra kirándul és lelövi a kutyáját? Akkor mi van?? Milyen jogon meri lelőni az élőlényeket!? Ha az enyémet lőné le biztos lehet benne hogy a nyelvét tépném ki és vágnám le a testrészeit egyenként! Mocskos féreg!

  3. […] A vadász ne lőhesse agyon a kutyát és macskát – Nagyra van magával az állatgyilkos vadász – Stohl Afrikában állatokat gyilkolhat? – Stohl András Afrikába megy állatokat ölni – […]

Vélemény, hozzászólás?