Posted on Hozzászólás most!

Nagyüzemben mérgezik a kutyákat a betörők

Állatkínzó betörők garázdálkodnak a XXII. kerületben. Az elkövetők fagyállóval mérgezik meg a kutyákat, majd pár nap múlva, miután az eb elpusztul, kifosztják a házakat. A rendőrség egy gyanúsítottat már elfogott, de a hajléktalan férfi szabadlábon védekezhet.
Budafok-Budatétény egyik utcájában fagyállóval kevert táppal mérgezték meg a kutyát. „Látták, hogy rézből van a csatorna, el akarták lopni, el is lopták” – mondta az egyik szomszéd. December közepe óta Budapest XXII. kerületében tizenegy hasonló eset történt, a gazdák félnek egyedül hagyni az udvaron a kutyákat. A veszélyre a helyi állatkórházban is figyelmeztetik a tulajdonosokat.
A fagyálló súlyos veseelégtelenséget okoz, az állatoknak akkor van esélyük a túlélésre, ha gazdájuk azonnal orvoshoz viszi őket. A kerületi rendőrkapitányság állatkínzás és lopás gyanújával nyomoz. Az egyik feltételezett elkövető már megvan, a férfi szabadlábon védekezhet.
– Az első esetet követő egy órán belül információgyűjtés során a XXII. kerületi rendőrök elfogtak, majd előállítottak egy hajléktalan férfit, aki ez idáig ismeretlen társaival megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével. A XXII. kerületi rendőrkapitányság vizsgálja az esetek közötti összefüggéseket is – mondta a hírTV-nek a BRFK sajtóügyeletese.
A Rex Kutyaotthon Alapítvány menhelyére gyakran visznek be megcsonkított, magára hagyott állatokat, de az otthon vezetője hasonló esettel még nem találkozott. – A nemzeti alaptantervbe bele kellene venni az állatvédelem fogalmát és legalább hetente egy-egy alkalommal elbeszélgetni erről a gyerekekkel – mondta az állatotthon ügyvezető igazgatója, Koleszár István.
Magyarországon 1998 óta tiltja törvény az állatkínzást, amely 2004 májusától bűncselekménynek minősül. Az elkövető két év szabadságvesztéssel büntethető.

Vélemény, hozzászólás?