Posted on Hozzászólás most!

Napi 40 tonna ürüléket nyomnak a kutyák a flaszterre

És a gazdáik mindössze 8 tonnát szednek össze, nem véletlen, hogy az ebeket kitiltották a parkokból. Hadat üzentek a kutyapiszoknak az ötödik kerületi eb tulajdonosok. Összefogtak és megtisztították az ürüléktől a Szabadság-teret. Azt mondják, ezzel szeretnének jó példát mutatni azoknak a kutya tulajdonosoknak, akiknek egyelőre még nem természetes, hogy feltakarítsanak a kutyáik után.
Budapesten, ahol csaknem 400 ezer kutyát tartanak nyilván, szinte mindenhol előfordul a kutyapiszok, naponta csaknem 40 tonna ürülék keletkezik. A kutyatartók legtöbbször elsiklanak felette, pedig mindössze egy mozdulat lenne megszabadulni tőle. Az ürüléket azonban csak minden ötödik után takarítják fel. Nem véletlen, hogy a parkok és játszóterek többségéből ezért már ki is tiltották az ebeket
A szabadságtéri munkához idő közben sokan csatlakoztak – még turisták is. Az aktivisták három zsáknyi ürüléket gyűjtöttek. A szervezők azt remélik, a kezdeményezéssel jó példát mutatnak, és egyre többen csatlakoznak majd hozzájuk. „Szokássá válik, normává válik a városban, hogy ugyanúgy, ahogy a szemetet a kukába dobom ki, tehát karban tartom a várost, ugyanígy van ez a kutyapiszokkal is.” – mondta Csonka Berta az Eb Ovo egyesület képviseletében.
Budapesten most még nem, Dombóváron azonban például már bírságolnak is azért, ha valaki nem szedi fel az elpottyantott ürüléket. Alkalmanként 30 ezer forint büntetést szabnak ki a gondatlan gazdákra.

Vélemény, hozzászólás?