Posted on Hozzászólás most!

Ne tegyünk állatot a fa alá

Az Orpheus Állatvédő Egyesület és egyéb állatvédő csoportok azt tanácsolják, ne ajándékozzunk karácsonyra élő állatot. Az egyesület szerint ugyanis az állatok rengeteg időt és energiát igényelnek, ami a legtöbb ember számára csak nyűg.
Az egyesület elmondta, hogy az ajándékba kapott díszhalakat például sokan élve a wc-be engedik, miután megunták a szerencsétlen állatot.
Az apró rágcsálók, teknősök, pókok és vadászgörények túlélési esélye némileg jobb, őket a legtöbbször ingyen vissza lehet vinni valamelyik állatkereskedésbe.
A kutyákat és macskákat már ritkábban viszik vissza, hiszen a kölyöknél idősebb példányokat szinte már lehetetlen eladni. Így sok állat a karácsonyi hangulat múltával az utcára kerül, vagy ideiglenesen egy menhelyen kap szállást. Az állataikkal rosszul bánó gazdákat a törvények szankciókkal sújtják, amik akár börtönbüntetést is jelenthetnek, ennek ellenére mégis rengeteg állat végzi rövid időn belül holtan, vagy az utcára dobva.
Szerkesztőségünk ennek tükrében azt ajálja olvasóinknak, hogy semmiképpen ne vásároljanak állatot karácsonyra, ha viszont mégis házikedvencet kívánnak valakinek ajándékozni, akkor hozzanak el egy kutyát vagy macskát az egyik menhelyről. Ez egyrészt ingyen van, másrészt az állat egész biztosan meghálálja majd, hogy egy menhelyről egy szerető otthonba kerülhetett.

Vélemény, hozzászólás?