Posted on Hozzászólás most!

Negyedszer is elmarad Overdose visszatérése

Jóval több mint egy év után vasárnap tért volna vissza Overdose. A veretlen magyar csodaló mégsem fut a Kincsem Parkban, ugyanis a csúcsforma eléréséhez szüksége van még néhány hétre.
Igazi sláger lett volna a vasárnapi 88. Magyar Derbyn egy sprintviadal. A tervek szerint ugyanis tavaly április 19-e után megint robogott volna Overdose. Fájdalom, mégsem hódíthat újra a budapesti versenyen. Az ok? A pályafutása során veretlen, tizenhárom futamot nyert mén tegnap délelőtt Alagon egy próbatréningen homokos talajon sprintelt 900 métert. Ötvennyolc másodperces ideje jónak nevezhető, csakhogy miután a szlovák versenyzsoké, Jaroslav Línek leugrott a nyeregből, azt tanácsolta Mikóczy Zoltánnak, a négylábú résztulajdonosának: ne kockáztasson.
– Overdose erőnléte remek, de nincs csúcsformában – mondta Mikóczy.
– A vasárnapi ezer méter így kimarad. Azt mondják, az idő pénz. Ezt úgy módosítom, az idő Dózi esetében egyet jelent a biztonsággal, mert fő az egészség. További két-három hét tréning után augusztus elején jöhet egy verseny. Hogy az Nápolyban lesz, vagy másutt? Nem tudom.
Amúgy a tegnapi volt Overdose idei negyedik versenyrajthalasztása, utoljára tavaly tavasszal a belga Christophe Soumillonnal a hátán keresett 3,8 millió forintot a Kincsem Parkban.

Vélemény, hozzászólás?