Posted on Hozzászólás most!

Négyezer nyérc szökött meg egy németországi állatfarmról

Négyezer nyérc lépett meg egy brandenburgi farmról, miután feltehetően szélsőséges állatvédők betörtek az üzem területére, és szabadon engedték az állatokat. A négyezer állatból a vasárnapi betörés óta mintegy kétezret már sikerült begyűjteni, a többit még keresik. Alfons Grosser, az állatfarm tulajdonosa szerint mivel tenyésztett állatokról van szó, amelyeknek idegen a vadon, 3-4 héten belül a legnagyobb valószínűséggel az állatok 85 százaléka elpusztulna: elütné őket egy autó vagy kutyák végeznének velük.
– Ami itt történik, annak semmi köze nincs az állatvédelemhez – hangsúlyozta Grosser azokra a sajtóhírekre reagálva, amelyek szerint a betörést militáns állatvédők vállalták magukra az interneten. Egy videófelvétel is megörökíti az állatok kiszabadítását, ennek hitelességét a rendőrség jelenleg vizsgálja.
Grosser farmja a betöréssel legalább 180 ezer eurós (47 millió forintos) kárt szenvedett. Az elszabadult állatok vasárnap óta becslések szerint mintegy 1 tonna táplálékot ettek meg: többek között környékbeli szárnyasokat és más háziállatokat ragadtak el.

Vélemény, hozzászólás?