Posted on Hozzászólás most!

Negyvenezer látogatót várnak a debreceni Farmer Expóra

Huszadik alkalommal rendezik meg augusztus 18. és 21. között a debreceni Farmer Expót, amelyre negyvenezer látogatót várnak – közölte Vaszkó László, a mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállítást szervező V-Trade Kft. ügyvezetője csütörtökön sajtótájékoztatón Debrecenben.
Kelet-Magyarország legnagyobb agrárexpóján az elmúlt két évtizedben 5.676 kiállító mutatkozott be csaknem 600 ezer látogató előtt – tette hozzá megjegyezve, hogy a Farmer Expó ez idő alatt a régióbeli és a határon túli termelők, feldolgozók és vásárlók kedvelt találkozóhelye lett.
Az idén 300 kiállító 15 ezer négyzetméteren mutatja be termékeit és szolgáltatásait. A nagy gépgyártók és forgalmazók mellett számos régióbeli kis élelmiszeripari vállalkozás is kiállít, amelyek hagyományos módon előállított, minőségi magyar termékeket mutatnak be – mondta Vaszkó László.
A szakember szerint időszerűsége miatt nagy érdeklődésre számítanak a vásárhoz kapcsolódó a kukorica-termesztési konferencián, ahol a génmódosított vetőmagvak termelésbe kerülése kapcsán kialakult helyzetet is értékelik.
Az idei állatbemutatók különlegessége a világ legnagyobb lófajtája, az angol Shire egy példánya lesz: a 190 centiméter marmagasságú, teveméretű ló egy tonnát nyom – ismertette a sajtótájékoztatón Mihók Sándor professzor, az állattenyésztési programok házigazdája.
A Farmer Expón egyébként több ezer háziállatot láthatnak majd az érdeklődők – tette hozzá Mihók László. Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?