Posted on Hozzászólás most!

Nejlonzacskóba kötve dobta a temetői konténerbe az állatokat

Egy néni hívta fel a zalaegerszegi menhelyet, hogy kiskutyák sírását hallotta a temetői konténerből. Ezután mentünk ki körülnézni – meséli a szentgróti Lántzky Judit, hozzáfűzve: a koszorúk alatt egy nejlonzacskóba kötve találták meg a két, körülbelül hathetes kiskutyát.
– Szerencsére időben érkeztünk, egyébként éhen haltak, illetve megfagytak volna. Úgy tűnik, csak pár órát tölthettek a konténerben – folytatja. – Az egerszegi menhelyre szállítottuk őket, már jól vannak, egészségesek, kiváló az étvágyuk. Az ilyen kegyetlen tettekért szigorú büntetéseket kellene kiszabni. Amúgy Türjén nem ez volt az első eset, került már árokszélről kutya a menhelyre.
Takács Lászlóné, Türje jegyzője érdeklődésünkre elmondja: egyáltalán nem biztos, hogy falubeli dobta a konténerbe a kutyákat, ami persze senkit nem mentesít semmi alól.
– Maximálisan elítélem, s végtelenül sajnálom az ilyesfajta cselekedeteket – hangsúlyozta. – Sajnos vannak emberek, akiknek semmi sem számít, így az állatok élete sem. Az állatvédőkkel szeretnénk egyeztetni ez ügyben, s keressük a megoldást, hogy a községben újra működjön gyepmesteri szolgáltatás. Jelenleg ugyanis – a környék többi településéhez hasonlóan – nincs, s nagyon hiányzik. Ha beindul, talán sikerül elejét venni a hasonló eseteknek. Forrás: Zalai hírlap

Vélemény, hozzászólás?