Posted on Hozzászólás most!

Nem akarta, hogy megmentsék a lovát

Egyszer már elküldte a tűzoltókat a gazda, akinek lova heteken át vesztegelt egy kibetonozott vízelvezető árokban, ahol jóformán megfordulni is alig tudott. A kétségbeesett állathoz végül az állatvédők hívtak segítséget.
– Egy helybéli értesített telefonon a csapdába esett lóról – mondta Rédei Éva, a Bottyán Equis, lómentő egyesület vezetője. – Azonnal indulni akartam, de be kellett látnom, hogy sötét éjjel már semmit sem tehetnék, így reggelre halasztottam az utazást. Éjjel alig jött álom a szememre, annyira aggódtam szegény páráért.
Éva és csapata döbbenten figyelték a lovat, amely a vizesárok foglyaként tengette napjait. Azonnal hívták az állatorvost, rendőröket és tűzoltókat.
– A tűzoltók hihetetlenül hamar a helyszínre érkeztek. Nem értették, hogy lehet még mindig árokban a ló, hiszen ők már három nappal korábban felajánlották, hogy kihúzzák a pacit, de a tulajdonos azt mondta, már megszervezte a mentést, így a tűzoltók otthagyták a helyszínt – folytatta Éva.
Természetesen azonnal munkához láttak. Miközben az állatorvos nyugtatót adott az állatnak, Rédei Éva kétségbeesetten figyelte a szívtelen állattartó többi lovát, amelyek lábukon béklyóval még mozogni is alig bírtak.
Közben a tűzoltók remek munkát végeztek és egy daru segítségével kiszabadították a pacit. A lómentők megpróbálták elkoboztatni a kínok közt tartott, sérült jószágot, ám az állatorvos szerint a gazda megfelelő körülmények közt tartja a patásokat.
– Aggódom a lovakért, de nem tehetek semmit, hisz haszonállatok, ha akarja, vágóhídra küldheti őket – sóhajtott Éva, a lómentők lelke. – Abba pedig bele sem merek gondolni, mi lesz szegény állatokkal télen.
Információink szerint korábban már egy mások ló is beleesett a vízelvezetőbe, a helybéliek egy hónapon át látták ott az állatot, ám egyszer egyik napról a másikra nyoma veszett, senki sem tudja, mi lett vele, a gazda sem akart beszélni róla. Forrás Blikk, fotó Bottyan Equus menhely.

Vélemény, hozzászólás?