Posted on Hozzászólás most!

Nem hajlandó lemondani a kutyagyilkos

Lemondatnák Kiss Lajos golopi polgármestert, aki íjával keresztüllőtte Buksi kutyát. Az abaúji falu vezetője nem szégyelli cselekedetét, sőt, éles kirohanást intézett az állatvédők ellen.
Kiss Lajos polgármester nem igyekszik csitítani az őt övező botrányt, olybá tűnik, mintha még szítani is akarná a tüzet. A faluvezetô ellen állatkínzás gyanújával indított eljárást a rendőrség, miután Kiss Lajos íjjal lőtt át egy alig tízkilós ebet, Buksit. Kiss azzal magyarázza a kutyagyilkosságot, hogy Buksi közmunkásokra támadt, ő csak elhárította a veszélyt. A polgármester a Borsnak nyilatkozva elmondta, semmi kivetnivalót nem lát tettében, ami ellen amúgy is csak az állatvédők tiltakoznak.
Abonyi Mónika, a Csillagszem Állatvédelmi Alapítvány elnöke valóban úgy véli, Buksi senkinek sem ártott, és elfogadhatatlannak tartja, hogy egy felelős beosztást betöltő ember állatokat gyilkoljon. Abonyi egyeztetést kezdeményez a golopi önkormányzat képviselő-testületével, szeretné elérni, hogy váltsák le a polgármestert.
– Egy faluvezetőnek jó példát kell mutatnia, de amit Kiss Lajos művel, azt nehezen nevezhetjük példamutató magatartásnak – vélekedett Abonyi Mónika.
– El kell adni a zsidóknak az állateledelt, ezért van ez az egész állatvédelem. Írják meg nyugodtan – mondta munkatársunknak Kiss, nyomdafestéket nem tűrő szavakkal színesítve mondatait. Hogy állításán pontosan mit ért, azt tegnap már nem tudtuk megtudakolni tőle, mert amikor rákérdeztünk, le kíván-e mondani, néhány további káromkodás kíséretében letette a telefont. Annyi kiderült, hogy úgy véli, cselekedete ellenére továbbra is neki kell lennie a faluvezetőnek, eszében sincs távozni.
A Bors megtudta: a polgármester korábbi állításával ellentétben az íjjal megölt kutya nem kóbor eb volt. Buksit gyászolja a gazdája, a férfinak ez a kis állat nagyon sokat jelentett. Buksi annyira szelíd volt, hogy gazdája egy ágyban aludt vele.

Vélemény, hozzászólás?