Posted on 3 hozzászólás

Nem merik vetíteni Luc Besson brutális delfinvadászat filmjét

Brutális lett a film, nem merik vetíteni! A The Cove (Az öböl) című Oscar-díjas dokumentumfilmet, amely titokban készült a szigetország déli partjainál, Taidzsi falu öblénél folyó brutális delfinvadászatról, június 26-án kezdték volna vetíteni.
A Luc Besson által jegyzett filmet titokban forgatták, azonban a filmet forgalmazó Unplugged tokiói irodája előtti tüntetések miatt törölni kényszerültek a bemutatót.
A tiltakozók szerint az amerikai dokumentumfilm – amely arról szól, hogy a falusiak minden évben miként ejtenek el kétezer delfint – sérti a japánok büszkeségét.
A japánok többsége még sohasem evett delfinhúst, ennek ellenére sokan vélik úgy, hogy a bálnák és delfinek fogyasztása a hagyományos konyhaművészet részét képezi, és a japánok sértésnek veszik, ha kívülállók – az állatok védelmére hivatkozva – beleszólnak ebbe.
A produkció számos fesztiválon sikert aratott, 15 országban bemutatták, és végül nemzetközi nyomásra a tavalyi Tokiói Nemzetközi Filmfesztivál is programjára tűzte. A film alkotóját, Louie Psihoyost, a National Geographic korábbi fotósát letartóztatással fenyegették a helyi hatóságok, mivel a hagyományos véres állatmészárlást úgymond magánterületről, rejtett kamerával rögzítette.

3 thoughts on “Nem merik vetíteni Luc Besson brutális delfinvadászat filmjét

  1. […] Blikk. További cikkek a témában: Nem merik vetíteni Luc Besson brutális delfinvadászat filmjét, Stohl Afrikában állatokat gyilkolhat?, Több év börtönt kaphat az eltökélt állatvédő, […]

  2. […] japán falu hagyományos delfinvadászatának betiltását követeli! 3500 lelkes halászfalu a The Cove (Az öböl) című, idén Oscar-díjjal kitüntetett amerikai dokumentumfilm révén vált világszerte […]

  3. […] gyilkolják a delfineket, pedig már kétmillió ember követeli a beszüntetését. Továbbiak a filmről. Cikkajánló:Bűzlő elhullott állatok Dunaszegen (1.000)Lőrinc L. László az állatokról […]

Vélemény, hozzászólás?