Posted on Hozzászólás most!

Nem támadt vadra a lelőtt kutya – fizettek a gazdának a vadászok

Kifizették a lelőtt kutyája árát, 250 ezer forintot a lövői gazdának a vadászok, így ő visszavonta rendőrségi bejelentését. Mint kiderült, a kutya nem támadt vadra. Megoldódott annak a lövői gazdának, Szedenik Sándornak az ügye, akinek kutyáját három hete vadászok lőtték le. Akkor a vadászok állították, a kuvasz egy vadat támadott meg, ezért kellett elpusztítani. A gazda mindezt kétségbe vonta, mondván, a lelőtt eb szájában semmiféle állatszőrt nem találtak. Ráadásul, a kutyája által ˝megtámadott˝ őzbakra sem leltek sehol. Az állítások tehát egymásnak homlokegyenest ellentmondóak voltak. Most bebizonyosodott, a gazdának volt igaza.
– A napokban megkeresett az a vadász, aki lelőtte a kutyámat és bocsánatot kért tőlem – tájékoztatta portálunkat Szedenik Sándor.
– Mondtam neki, visszavonom a rendőrségi bejelentésemet, ha kifizeti a kutyám piaci értékét, valamint őszintén elmeséli, hogyan is történt a dolog, kinek a biztatására húzta meg a ravaszt. Így is tett. Így nyilvánvalóvá vált, az a vadász ösztönözte arra, kapja puskavégre a kutyámat, akit korábban már több alkalommal is figyelmeztettem, ne lőjön a tanyám felé vadászat közben. Emiatt kissé meg is romlott közöttünk a viszony. Arra is fény derült – mint azt sejtettem –, szó sincs arról, hogy a kuvaszom őzbakot támadott volna meg. Én azért is biztos voltam a dolgomban, mert egy barátom látta a kuvasz lelövését, és ő is azt mondta, nem támadt semmiféle vadra a kutyám.
Az érintett vadászok nem kívántak nyilatkozni az ügyben – írja a Kisalföld.hu

Vélemény, hozzászólás?