Posted on Hozzászólás most!

Nem tudta agyonverni a kutyáját, rendőrökkel akarta lelövetni

Saját maga hívta ki a rendőröket az az ebtartó, aki a gyanú szerint egy kemény tárggyal félholtra verte láncon tartott kutyáját. Információink szerint a „hálás” gazdi azt szerette volna a kiérkező rendőröktől kérni, hogy lőjék fejbe a véresre vert állatot.
Büntetőeljárás indult az ellen a férfi ellen, aki szombat hajnalra egy nehéz tárggyal félholtra verte hétéves kutyáját. A csodával határos módon az eb életben maradt: az Első Magyar Állatjogi Alapítvány és dr. Győri Balázs állatorvos gyors mentőakciójának köszönheti életét.
Nehezen tudom nyomdafestéket tűrő módon vissza-idézni a helyszínen tapasztaltakat. Úgyhogy nem is erőltetem. Talán csak annyit, hogy a kutyának hét éve nem volt neve! Ez azért sok mindent elárul… – kezdte mondandóját a lapunkat felkereső Létay Attila, az Első Magyar Állatjogi Alapítvány munkatársa.
– A rendőrkapitányság riasztotta az alapítványt szombat hajnalban. A kisapostagi helyszínen azt tapasztaltuk, a jó gazdi valami nehéz, kemény tárggyal a szó legszorosabb értelmében agyonverte saját kutyáját, aki hét éve szolgálta a lánc végén. A szerencsétlen eb feje felfújódott a széttört koponyacsont miatt. Kómában, saját vérében hörögve küzdött az életéért, amikor megérkeztünk. Az ebtartó hozzáállása is megdöbbentő volt, a megbánás csepnyi jelét sem mutatta, a helyszínen lévő rendőrt arra próbálta rávenni, hogy lője agyon a kutyát – idézte fel a szombat hajnali eseményeket Létay Attila.
Az ügyben megkerestük a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságot is. – Bűntetőeljárás indult az ügyben érintett férfi ellen, aki maga hívta ki a rendőröket. A kutya bántalmazását azzal magyarázta, hogy az eb rátámadt. A körülményeket igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a rendőrség – felelte R. Szabó Ágnes sajtóreferens. Létay dr. Győri Balázs állatorvoshoz vitte el a félholtra vert ebet. Az orvosi segítség után is félő volt, hogy a közben Nomak nevet kapott kutyus túléli-e a brutális bántalmazást. A hétvége során sikerült stabilizálni a kutyus állapotát, aki jól viseli a fájdalmakat, és Létay elmondása szerint agressziónak nyoma sincs viselkedésében. Nomakot az alapítvány menhelye fogadta be. Az általunk megkérdezett szakértők szerint pénzbírságtól a letöltedő szabadságvesztésig is terjedhet a tettes bűntetése.
Megdöbbentő volt az „ebtartó” hozzállása
– Elkeserítő, hogy ilyen emberek szabadon sétálhatnakegy brutális állatkínzás után. Az ebtartó – már ha lehet így nevezni – hozzáállása megdöbbentett. Mintha mindez természetes lenne számára. Egy karakán bíróra lesz szüksége Nomaknak, hogy elégtételt kapjon – mondja Létay

Vélemény, hozzászólás?