Posted on 4 hozzászólás

Nincs többé kutyaevő fesztivál

Ha már lázasan készültél volna az évente megrendezett kutyaevő fesztiválra Kínába, ne tedd: állatvédő aktivisták és kutyabarátok meggyőzték a helyszínt adó Jinhua City polgármesterét, hogy fújja le az októberre tervezett eseményt.

A kutyaevő fesztivál hagyománya 1389-re nyúlik vissza, amikor a Ming-birodalom egyik hős katonája Jinhua összes kutyáját megölte, nehogy ugatásukkal meghiúsítsák a tervét, amikor a várost készült elfoglalni.
Az interneten állatvédő és kutyabarát szervezetek tiltakoztak az ellen, ahogy az állatokkal bántak a fesztiválon: a kutyákat leszúrták, megfojtották, megverték és élve megfőzték, de arra is volt példa, hogy kiszúrták a szemüket, kitépték a szőrüket, és dróttal kötözték össze a szájukat. A helyi önkormányzat úgy látta, hogy ezek a panaszok többet nyomnak a latban, mint néhány helyi lakos érzelmi kötődése az ünnephez, így a több évszázados ünnepet nem tartják meg többé – írja a Jezebel.

4 thoughts on “Nincs többé kutyaevő fesztivál

  1. Ez eddig szép, a baj csak az, hogy azok az “emberek” ezt a szörnyűséget “ünnep”-nek tekintik továbbra is.

  2. A másik meg az, hogy attól még hogy ezt betiltották, folytatódni fognak ezek a kegyetlenségek. Persze ez is valami. Azt kellene inkább elérni, hogy ez ne legyen legális dolog, és törvény büntesse ezeket a férgeket.

  3. ROHADJON-PUSZTULJON AZ ILYEN EMBER.TÖBB ÁRVÍZ KELLETT VOLNA RÁJUK.

  4. Iszonyodom a kínai kegyetlenségektől, de örömmel tölt el, hogy ott is vannak állatvédő, állatszerető emberek. Annak meg, hogy van egy hivatalnok, akinek szíve is van… hát az reményt is ad. Félő, hogy csak kis szelete Kínának ez a tartomány, de legalább van egy magja az értelemnek.
    Olyan híreseknek tartják magukat a tanaikkal… de a szív hiányzik, hiszen ha jól megnézzük nem mindenkinek van tökéletes élete ott sem.

Vélemény, hozzászólás?