Posted on Hozzászólás most!

Nyíregyházi Állatmentők, egy szervezet az állítkínzás ellen

Magyarországon a jogszabályi és anyagi háttér hiányosságai miatt nem működik állatrendőrség, miközben naponta hallunk állatkínzásokról, embertelen körülmények között tartott állatokról.
Az a néhány állatvédő szervezet, amely felvállalta a segítésüket, saját erőből képtelen mindegyikőjüket megmenteni, egyrészt anyagi-, másrészt emberi forráshiányok miatt. A Nyíregyházi Állatmentők terveik szerint képesek lesznek megoldani azt az egyébként állami feladatot, amelyet eddig csak az állatmenhelyek, állatotthonok próbáltak saját lehetőségeikhez képest kezelni.
Bevezették az anonim bejelentést. Ha valakinek tudomása van rossz sorsú állatokról, de fél a gazda bosszújától, a szervezetnél névtelenül is bejelentheti.
A Nyíregyházi Állatmentők feladatkörei:
– Sérült, életveszélyben lévő állatok azonnali mentése, állatorvoshoz szállítása, átmeneti elhelyezése (az együttműködő szervezetek és ideiglenesen befogadó magánemberek által).
– Nem megfelelő tartási körülmények felmérése a helyszínre történő kiszállással, a tulajdonosok felvilágosítása a helyes tartási módról, adott esetben a tartási mód megváltoztatására való felszólítás, ezek utólagos ellenőrzése, a pozitív irányba való változtatás elmaradása esetén az állat elkobzásának kezdeményezése a helyi hatóság bevonásával.
– Leendő és jelenlegi állattartók tájékoztatása a törvényi háttérről és az emberileg elfogadható bánásmódról, a felelős állattartás elterjesztése.
-Együttműködés meglévő szervezetekkel, azokat segítve adományok szervezésével, munkaerővel (menhelylátogatás, kétkezi munka)
Elérhetőségeik:
Telefon: Pátrovics Milán, vezető: 0620-949-1576, E-mail: Bejelentés, információ kérés: info@allatmentok.info, Jelentkezés: toborzo@allatmentok.info, Névtelen bejelentés: anonim@allatmentok.info, Weboldal: www.allatmentok.info/

Vélemény, hozzászólás?