Posted on Hozzászólás most!

Nyomkövető kutya segített az ellopott motorkerékpár felkutatásban

A Kisbereznán lakó 67 éves Grigorij reggel hűlt helyét találta udvarán Izs-Jupiter márkájú motorkerékpárjának. Azonnal értesítette a járási rendőrkapitányságot.
A helyszínre érkezett nyomozók magukkal vitték nyomkövető kutyájukat is, amely azonnal szagot fogott és egyenesen a falu melletti folyó felé vezette a rendőröket. A rekettyésben két fiatalember rejtőzött, a nyomozók felbukkanása teljesen váratlanul érte őket. Nem volt idejük elrejteni a már félig szétszerelt járművet.
A 15 éves Oleg gyakran javítgatta otthon édesapja motorkerékpárját, megtanulta vezetését is. Apja azonban jelenleg a falutól távol keresi kenyerét, járművét fia gondjaira bízta. Váratlanul az elég öreg motorkerékpár motorja felmondta a szolgálatot. Ki kellett volna cserélni. Oleg elmondta ezt 18 éves Borisz barátjának, aki megígérte, hogy segít egy új motor beszerzésében. Borisz tudta, kinek van a faluban ilyen márkájú motorkerékpárja. Közöttük volt az említett Grigorij is, aki éjszaka háza udvarán tartotta járművét.
Borisz éjszaka kitolta a motorkerékpárt az utcára, Oleg segítségével elhajtotta a falu melletti patak partjára, majd mindketten hozzáláttak a jármű szétszereléséhez. A motort már le is vették róla, amikor a rendőrök a nyomkövető kutya segítségével rájuk találtak.

Vélemény, hozzászólás?