Posted on Hozzászólás most!

Olimpia 2012: Noé 90 méteres bárkája állatokkal úszik majd a Temzén

A Temzén csorog le Noé bárkája a 2012-es olimpia előtt. Természetesen nem az eredeti hajóról van szó, hanem egy másolatáról – vagy inkább „prototípustestvéréről” –, amelyet egy holland férfi, Johan Huibers épít, és nevében is eltérő a jármű: Johan bárkája lesz ráírva.


A 60 éves „holland Noé” három éve kezdte építeni a 90 méter hosszú, 9 méter széles, négyszintes bárkát, amely – mondhatni – élete álma. Annak hatására kezdett ugyanis a munkába, hogy jó húsz éve álmában Hollandia jó részét elöntötte a víz – ami nem teljesen alaptalan, hiszen az ország egyharmada mélyföld, vagyis a tenger szintje alatt fekszik.
Ami Johan állatseregletét illeti, nem hús-vér, hanem nagyrészt művi tagjai lesznek. Életnagyságú zsiráfok, zebrák, tehenek, majmok, szamarak nézegetnek majd kifelé a bárkáról. Elefántból csak egy készül, mert elég drága: „teremtésének” összköltsége 2.2 millió forintnyi euró. Csirkék is utaznak majd a bárkán, ők már „önmozgók”, valódiak lesznek.
Johan bárkája a temzei út után múzeum lesz, amely a Biblia tanulmányozására próbálja buzdítani látogatóit – adta hírül a brit Metro újság.

Vélemény, hozzászólás?