Posted on Hozzászólás most!

Orbán Viktor kecskét kap ajándékba

Petícióval és ajándéknak szánt kecskével vonul a Parlament elé csütörtökön az árvíz sújtotta Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszó küldöttsége. A csoport a települést képviselve ez ellen tiltakozik, hogy a várost a kormány kihagyta azon települések közül, amelyek állami segítséget kapnak az árvíz okozta károk enyhítésére.
A delegáció egy több mint háromszáz szikszói árvízkárosult család aláírásával ellátott petíciót szeretne átadni a parlament főbejáratánál Orbán Viktor miniszterelnöknek. A petíció mellett ajándékot, egy kecskét is visznek a küldöttek, jelképéül annak, hogy a kárt okozó Vadász patak a magyar állam tulajdona, annak minden hasznával és felelősségével.
A szikszóiak petícióban azt kérik a kormánytól, hogy hozza nyilvánosságara a magyar kormány az általa készített ingatlanonkénti károk felmérését, tájékoztassa az ingatlantulajdonosokat a felmérés eredményéről, az egyedi károk ismeretében tulajdonosonként nyújtson segítséget az állam az újjáépítéshez.
Füzesséri József polgármester közölte: petíciójukra szeptember 1-ég várják az érdemi választ. Ha ez nem történik meg, akkor a szikszói árvízkárosultak nemzetközi bíróságon kívánják érvényesíteni az igazukat.

Vélemény, hozzászólás?