Posted on Hozzászólás most!

Öreg kutya mehet az utcára…

Isaszegen döbbenetes állapotban vonszolta magát az úton az öreg és beteg boxer hölgy, akit egyszerűen elküldtek az utcára meghalni.
A főúton poroszkált szerencsétlen állat, egy hajszálon múlott, hogy nem csapta el valamelyik autó – mesélte Schneider Kinga, a Noé Állatotthon Alapítvány szóvivője. – A fajtiszta kutya már rettenetesen öreg lehet és ezzel járóan nagyon beteg. A gazdái azonban ahelyett, hogy bármit tettek volna a szenvedéseinek enyhítése érdekében, egyszerűen szélnek eresztették szegénykét.
A legyengült kutyaveteránt megetették, megitatták az állatvédők, majd azonnal orvoshoz vitték. Ott kiderült, hogy az állat teljesen kiszáradt és alultáplált, a teste pedig tele van daganatokkal. A szakember szerint ahhoz, hogy csak úgy kerülhetett ennyire rossz állapotba, ha a betegségét hosszú időn át elhanyagoltak és emellett sem enni sem adtak neki.
– Melegítettük az átfagyott kis testét, próbáltuk simogatni, szólongatni, de kétségbeesésében meg sem mert mozdulni – folytatta Kinga. – Ezt nem bírtuk könnyek nélkül, de a mi könnyeink nem tudják meggyógyítani őt, nem tudják semmisé tenni azt amit más tett vele.
Az öreg boxer már sohasem fog meggyógyulni, ám a menhely dolgozói elhatározták: mindent megtesznek azért, hogy legyen még néhány boldog hónapja a halálra ítélt jószágnak. Ők ugyanis azt szeretnék, ha Matróna – mert ezt a nevet kapta idős eb – azzal a gondolattal hagyná el ezt a földet, hogy az ember jó. Forrás Noé, Blikk.

Vélemény, hozzászólás?