Posted on Hozzászólás most!

Örökbefogadó nap az Illatos úti ebtelepen

Enyhítenék a borzasztó zsúfoltságot. A legtöbb állatot saját gazdája adja le. Az Állategészségügyi Szolgálat Illatos úti telepére évente több mint háromezer kutya kerül be csak Budapestről, azonban mindössze 94 állat fér el, és előfordul, hogy akár 120-140 kutya is van a kennelekben. Ezért fontos, hogy azok, akik háziállatot szeretnének, innen fogadjanak örökbe kutyát, cicát – olvasható az intézmény tájékoztatójában. A háziállatok védőoltást, külső élősködők elleni cseppet, féregtelenítő kezelést, valamint mikrochipet is kapnak a szombati örökbefogadó napon. Részletek az Ebtelep.hu oldalán itt.
2013. januárjától változik a szabályozás: a négy hónaposnál idősebb ebek csak elektronikus azonosítóval megjelölve tarthatók, a mikrochippel ellátott állatok adatait pedig rögzíteni kell az országos elektronikus adatbázisban. Ennek díja állatonként kétszáz forint. Ez, illetve a megjelölés költsége az állat örökbefogadóját terheli.
Az örökbefogadó napot megelőzően hétfőtől egyhetes figyelemfelkeltő kampányt tart a közterület-felügyelet, hogy felhívja a figyelmet az év elejétől esedékes változásokra. Kedden a Széll Kálmán téren, szerdán a Deák Ferenc téren, csütörtökön a Boráros téren, pénteken pedig a Móricz Zsigmond körtéren találkozhatnak a szolgálat munkatársaival.

Vélemény, hozzászólás?