Posted on Hozzászólás most!

Oroszlánok kerültek a budapesti állatkertbe

A világ legritkább oroszlánjaiból mindössze néhány száz él világszerte. Már a nagyközönség is megnézheti az egy hete érkezett indiai oroszlánokat a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A világ legritkább oroszlánjaiból mindössze néhány száz él világszerte. A két nőstény az eddig Budapesten élő másik két oroszlán helyére érkezett, akik április végén a Nagyszebeni Állatkertbe költöztek.
Az indiai oroszlánok összes egyedszáma alig néhány százra tehető. A kritikusan veszélyeztetett nagymacskából összesen 238 egyed él állatkertekben, 43 különböző helyen. Magyarországon kizárólag Budapesten láthatják őket a látogatók – közölte az állatkert szombaton. Az új oroszlánok kissé még tartanak a számukra új, ismeretlen környezettől, ezért előfordulhat, hogy napközben a kifutóból visszamennek a belső férőhelyre is. A gondozók nyitva hagyják az ajtókat, hogy az állatok eldönthessék, hol kényelmesebb számukra.
A kétéves nőstények a franciaországi Mulhouse állatkertjéből érkeztek. A két testvér a Shirwane, illetve a Kankai nevet kapták. Az indiai oroszlánok beszerzésének legfőbb célja – a bemutatáson túl – a ritka alfaj természetvédelmi célú szaporítása. Ennek érdekében – várhatóan két év múlva – egy hím indiai oroszlán is érkezik majd a Fővárosi Állat- és Növénykertbe.

Vélemény, hozzászólás?