Posted on 2 hozzászólás

Orvvadász lőtt le két farkast a veresegyházi menhelyen

A Veresegyházi Farkas- és Medveotthonban feltehetően hangtompítós fegyverrel lőtte le valaki a két állatot. A dolgozók már csak a tetemeket vették észre. Az állatvédők nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki segít kézre keríteni a tettest.
Elpusztulva találtak rá két, 3-4 év körüli hím európai szürke farkasra szombat délután a Veresegyházi Farkas- és Medveotthonban, a kifutóban, nem messze a kerítéstől, közölte a Fehérkereszt Állatvédő Liga.
Az ott dolgozókat megdöbbentette a látvány, mivel harcra, verekedésre utaló jelek nem voltak, és a farkas falkákban a belső viták egyébként sem szoktak halállal végződni, ráadásul most van az utódnevelési időszak is, amikor inkább az összefogás jellemző, nem a harc.
A tetemeket boncolásra vitték a Szent István Állatorvosi Egyetemre, de az állatvédők közleménye szerint az már most is tudható, hogy az állatok életét fegyverrel oltották ki, kis kaliberű, átalakított, minden valószínűség szerint hangtompítós lőfegyverrel. Ez utóbbit azért vélelmezik, mert fényes nappal az állatok körül a gondozók rendszeresen sétálnak, felügyelik őket, egy normál lőfegyver hangja feltűnő lett volna.
A farkas Magyarországon 1993 óta védett, 2001 óta fokozottan védett faj, nem lőhető, eszmei értéke 250 ezer forint. A falka sorrendje felborult, az állatok összezavarodtak.
A Fehérkereszt kurátora és a Veresegyházi Farkas- és Medveotthon igazgatója saját pénzükből összesen kétszázezer forintot ajánlanak fel annak, aki érdemi információval segíti a nyomozást a tettes vagy tettesek után. “Mélységesen elkeserítő és felháborító, hogy a menhelyen élő, szelíd farkasok közül kettőt – valószínűleg szórakozásból, vadászat keretében kilőttek” – írták. Forrás: Index.hu, fotó: Miha Krofel

Videó: Elpusztult két farkas a Veresegyházi Farkas-és Medveotthonban. Az állatokat közelről, valószínűleg hangtompítós fegyverrel lőtték le. Az igazgató feljelentést tett.

2 thoughts on “Orvvadász lőtt le két farkast a veresegyházi menhelyen

  1. […] munkatársai. Mint megírtuk a veresegyházi Medveotthonban ismeretlenek kerítésen keresztül lelőttek két hím farkast a kifutójukban. Az eset következtében a falka hierarchiája felborult, az állatok […]

  2. […] 7-én két fokozottan védett európai szürkefarkast lőttek agyon a Veresegyházi Farkas- és Medvefarmon. Az állatokat fényes nappal végezték ki az ismeretlen […]

Vélemény, hozzászólás?