Posted on Hozzászólás most!

Összefogtak a baromfitartók az állatvédőkkel

Gazdaságos működés és állatjóléti intézkedések az állattenyésztésben – erről is szólt a Hajnal – Táj. A nyúltenyésztők után a baromfitartók is összefogtak az állatvédőkkel. Új, modern gazdaságban tartják például a libákat. A Magyar Fehérkereszt Állatvédő Egyesület auditálta a telepet.
A nyúltenyésztők és az állatvédők közös állatvédelmi ellenőrzési rendszert dolgoztak ki a nyulak megfelelő tartására. A programot látva, a baromfitartók is léptek.
A nyáron a Baromfi Termék Tanács és a Fehérkereszt Állatvédő Liga közösen készítette el azt a baromfi állatjóléti tájékoztatót, amely gyakorlati tanácsokat, javaslatokat ad a gazdálkodóknak, hogyan tartsák állataikat úgy, hogy a termelés gazdaságos legyen de az állatjóléti előírásoknak is megfeleljenek.
Szántó István gazda a Hajnal – Tájban elmondta, libatelepén olyan rekeszek vannak kialakítva, ahol szabadon mozoghat a szárnyas. A hagyományos tömési technikáknál ez nem működik, itt azonban elmondása szerint ki tud nyújtózkodni a liba, és az állatok ezt ki is használják.
Szerinte az övé az egyik legmodernebb tömő istálló az országban, minden lehetséges technikát beépítettek. A Magyar Fehérkereszt Állatvédő Egyesület pedig auditálta is a telepet – tette hozzá.

Vélemény, hozzászólás?