Posted on Hozzászólás most!

Öt perc alatt hat kivert kutya

Folyamatos túlterheltség mellett működik a Misina Természet és Állatvédő Egyesület, a héten volt olyan nap, hogy öt perc alatt hat kutya érkezett a menhelyre. Az egyesület vezetője szerint félő, hogy a téli időszakban még több állat kerül hozzájuk, ahol már jóformán így sincs hely.
“Állatotthonunk állandóan túltelített, és ez hatalmas terhet jelent. Sajnos nagyon gyakori a felelőtlen állattartás: kóbor, lesoványodott, beteg és elhagyott állatok, kicsik, még kisebbek és nagyok, akik magukra maradtak és akikről nem gondoskodik a gazdájuk.” – olvasható a Misina Egyesület honlapján megjelent közleményben. “Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy az állattartás felelősséggel jár, vagyis az állat tartásánál minden téren a jó gazda gondosságával kell eljárni. Nagyon örülünk, amikor jól tartott, tőlünk örökbefogadott kutyusokról kapjuk a visszajelzéseket, ebből nagyon sok erőt tudunk meríteni. Ugyanakkor bizony elkeserítő, hogy rengeteg a elhagyott állat, és ez a probléma az utóbbi időben sajnos még fokozódik.”
“Jelenleg mintegy 350 kutya van nálunk, amely körülbelül százzal több az ideális létszámnál” – mondta el a Pécsi STOP-nak Farkas Tamás, a Misina Egyesület vezetője. Hozzátette: félő, hogy a tél beálltával a létszám tovább duzzad, főként az eddig szőlőhegyen vagy kertben tartott kutyák érkezésére számítanak. Nemrég készült el egy új kölyökkutya-kenel, amely az átadása után szinte azonnal meg is telt. Tavaly januárban 400 fölé ment az állatok száma, amely már igencsak zsúfolt állapotokat jelent – mondta Farkas.
Az állatkk kiközvetítése folyamatosnak mondható, állandó a rotáció. Az érdeklődők nem csak a helyszínen találkozhatnak a kutyusokkal, cicusokkal, azok portréja és leírása megtalálható az egyesület honlapján és Facebook-profilján is.
Farkas Tamás elmondta: a Misina Egyesület idén is tart kisállatkarácsonyt, melynek időpontja még nem biztos, de a jelek szerint december második vagy harmadik hétvégéjén lesz. A tavalyi kisállatkarácsony alkalmával a Télapó is meglátogatta az egysületet és a rendezvényre kiérkezett vendégeket is. Volt bolhapiac, barkácsolás, ajándékosztás, és ekkor keresztelték el a tavaly ősszel született, ritkaságszámba menő szamárcsikóikreket is – írja a Pécsistop.hu

Vélemény, hozzászólás?