Posted on Hozzászólás most!

Overdose ismét versenypatkókat kapott

Az interjú a Berlin melletti hoppegarteni tréningtelepen készült Mikóczy Zoltánnal, percekkel azután, hogy Overdose hosszú idő után újra versenypatkókat kapott. Immáron semmi sem akadályozza, hogy teljes erőbedobással készüljön az idei versenyszezonra.

Február 12-én került sor Overdose patkolására: Kimondottan e miatt utaztam ki hozzá, immáron másodszor, amióta Németországban van. Ma, az eddigi ortopéd patkók helyett már versenypatkókat kapott. Éppen most, amikor beszélgetünk fejeződött be az ellenőrző röntgenfelvételek kiértékelése, amik azt mutatják, hogy a várakozásnak megfelelően nagyon jól alakul a paták növekedése, már majdnem egy centiméter vastagságú hordozó szél áll rendelkezésre. Azaz ki lehet jelenteni, hogy Overdose 100%-osan rendben van.
Ezek a patkók már minden tekintetben egyenértékűek azokkal, amelyeket a felkészülés alatt, illetve a versenyszezonban végig viselni fog?
Azzal a különbséggel, hogy a lábára most még nem szögeléssel, hanem ragasztással kerültek fel. Ez viszont nem változtat azon, hogy a felkészítési folyamat Ribárszki Sándor vezetésével kezdetét veheti.
Mi történt azóta, hogy a szlovák tulajdonosok kiszálltak?
Azt gondoltam, Overdose kötödését Magyarországhoz úgy tudom a legjobban megerősíteni, ha létrehozok egy Magyarországon bejegyzett vagyonkezelő Kft.-t, amibe a lovat apportként beviszem. Ez megtörtént. Innentől kezdve Overdose magyarságában már senki nem kételkedhet.

Vélemény, hozzászólás?