Posted on Hozzászólás most!

Ovisok először az állatkertben

Budapesen izgatottan várták a nagykátai óvodások, hogy életükben először beléphessenek a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. A kicsik álma a Blikk Napraforgó programja keretében válhatott valóra.
– Az óvodának a felszereltsége nagyon szegényes. A gyerekek még egy állatkertben sem jártak – írta levelében Szikra Szilvia, a Hétszínvirág Óvoda munkatársa, akinek sorai meghatották a Napraforgó program zsűrijének tagjait, így ők nyerték egyik különdíjunkat.
A Blikk buszt küldött az ovisokért, akik alig várták már a nagy napot.
– Ma még az is eljött, aki a héten korábban hiányzott. Itt az egész Tátika csoport – büszkélkedett a csoport vezetője a fegyelmezett kettes sorban álló gyerkőcökkel, akiknek még egy meglepetést tartogattunk. Miután Murányi Marcell főszerkesztőtől átvették ajándékunkat, megérkezett Jakupcsek Gabriella műsorvezető, a Napraforgó zsűrijének egyik tagja, aki vállalta, hogy végigkalauzolja a 26 gyereket az állatkerten. A kicsik megcsodálták a majomház lakót, köszöntek az orrszarvúknak, majd lecövekeltek az elefántoknál, ahol Zitát és Hellát épp etették a gondozóik.
– Hű, mekkora ormánya van! Mit eszik? Hogy alszik? – záporoztak a kérdések a gyerkőcök szájából, akik eztán a zsiráfház felé vették az irányt, ahol Jakupcsek Gabi vezényletével integettek az érdeklődő állatoknak.
– Hol vannak az oroszlánok? És a tigrisek? Én a krokodilokat akarom látni – nyüzsögtek a kicsik, akiket végül a fókák varázsoltak el a legjobban. Jacques és Noé, mintha tudta volna, hogy a nagykátai ovisok először látják őket, a medence üvegfala előtt hosszan produkálták magukat.
Az élményekben gazdag nap végül az állatkert játszóterén ért véget, ahonnan a megfáradt gyerekek egy életre szóló élménnyel gazdagabban indultak haza, hogy még sokáig meséljék otthon, milyen állatokat láttak

Vélemény, hozzászólás?