Posted on Hozzászólás most!

Pár éve még állatkertben is így mentek a dolgok

Munkamódszer a pécsi állatkertben: Találtam egy képet a pécsi állatkert igazgatójáról, Szatyor Miklósról. A fotó egy terepjárós oldalon (Hoze Trophy Team) jelent meg, a direktor urat munka közben ábrázolja, kedvenc autójában, nyilván.


Szalon-állatvédő módjára első nekibuzdulásomban levelet írtam az állatkertnek, melyben a következőket próbáltam firtatni: 1. A képen látható állat életben volt-e a procedúra alkalmával? 2. Mennyire számít bevett gyakorlatnak a képen látható művelet a pécsi állatkertben? 3. Milyen események történtek, hogy az állattal ilyen bánásmódot kellett alkalmazni?
Az email-ben feltett kérdésekre nem kaptam választ, ezért régebbi sajtós reflexekre hagyatkozva beküldtem a képet és a kérdéseket egy pécsi internetes médiumnak, ahol egyik rovatukban kifejezetten a látott-hallott-lefotózott-levideózott történések küldésére buzdítanak. Hangsúlyozni szeretném, nem a botrány okozása volt a cél, csak gondoltam egy aktív újságírói közreműködés és a nyilvánosság bevonása talán segít tisztázni egy ilyen félreérthető, félremagyarázható helyzetet.
Válasz az internetes Újságtól sem érkezett, viszont a hírügyeletes nyilván tett valamit az ügyben, mert a fotót az említett weboldalról másnapra eltávolították. Így megy ez. A Google azért jegyzi tárolt változatként az eredeti oldalt, csak a kép tűnt el a keretből.
Megjegyzem, nem ismerem a fotó készítésének körülményeit sem, de valószínűnek tartom, hogy az említett weboldalra Szatyor Miklós igazgató úr tudtával és beleegyezésével került fel. Amint onnan le is, valószínűleg. Forrás: Baranya.blog.hu

Vélemény, hozzászólás?