Posted on Hozzászólás most!

Patkányok lepték el Monte Cristo szigetét

Nagytestű fekete patkányok költöztek Tirrén-tengeren levő Monte Cristo szigetére. A természeti oázisként védett, tíz négyzetkilométeres szigetet eddig a turistáktól óvták, most viszont a látogatók hajóival érkezett patkányoktól féltik, amelyekből már minden négyzetméterre jut egy.
A megoldásnak tűnő patkányirtásnak támogatói és ellenzői is akadnak. Huszonhat tonna patkánymérget akarnak repülőkkel szétszórni a szigeten, így terület gyalog megközelíthetetlen részébe is jutna belőle. „Ez a módszer eredményre vezetett a patkányok által ugyancsak ellepett Giannutri szigetén is, miközben a többi állatra, növényre nem veszélyes” – nyilatkozta a sajtónak Franca Zanichelli, a toszkánai tengeri természeti park igazgatója.
Más véleményen vannak az állat- és természetvédők, akik attól tartanak, hogy a nagy mennyiségű méreg bekerül a tengerbe és az táplálékláncba is. Ezért azt javasolják, hogy inkább szállítsák el az összefogott patkányokat repülőkkel. Monte Cristót évente háromezer turista keresi fel. A szigeten egyedül egy parkőr él a családjával. MTI.

Vélemény, hozzászólás?