Posted on Hozzászólás most!

Perelik a Négy Mancsot

Kártérítés, illetve a jogsértéstől történő eltiltás reményében pereli a Négy Mancs állatvédő alapítványt a Hungerit Zrt.
A jó hírnévhez fűződő jogainak sérelme miatt nyújtott be keresetet a Hungerit Zrt. a Fővárosi Bíróságra az osztrák és a magyar Négy Mancs alapítvány, illetve azok elnöke ellen – közölte a cég pr-ügynöksége. Tóthné Kecskés Mária, a Hungerit Zrt. kereskedelmi és marketingigazgatója elmondta, a cégnek mintegy 2,5 milliárd forint kára keletkezett, és mintegy kétszáz embert kellett elbocsátaniuk. Hozzátette: a per célja, hogy lekerüljenek a feketelistáról, és visszaszerezzék a cég számára rendkívül fontos a német és osztrák piacot.
A Négy Mancs alapítvány 2006 novemberében kezdett nemzetközi kampányt a tömött libákból származó hús ellen, és feketelistát készített, amelyen több magyar cég neve is szerepelt. A legnagyobb magyar exportőrként ismert Hungerit Zrt.-nél az alapítvány nyomására 2008-ban leállították a hízottáru-feldolgozást, de mivel így sem kerültek le a listáról, később újraindították.
Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos augusztus végén közölte, hogy vizsgálja a Négy Mancs – Alapítvány az Állatvédelemért működését. A Fővárosi Főügyészséghez fordult, kérve, hogy a hatóság az alapítvány működésével kapcsolatban folytasson le törvényességi vizsgálatot. A kormánybiztos a bíróságot is megkereste, hogy a birtokában lévő, az alapítvány gazdálkodásával kapcsolatos valamennyi dokumentumot bocsássa rendelkezésére. Az elszámoltatásért felelős kormánybiztos egyebek mellett azt szeretné tisztázni, hogy a “közvetlenül a magyar libatenyésztők ellen folytatott lejárató kampányt” milyen forrásokból finanszírozta az alapítvány – írja a NOL.hu

Vélemény, hozzászólás?