Posted on Hozzászólás most!

Perlik az osztrák Négy Mancsot is

A héten kézbesítik a Négy Mancs állatvédő alapítvány ausztriai székhelyére a Hungerit Zrt. keresetét, melyet a legnagyobb magyar baromfiexportőr nyújtott be a Fővárosi Bíróságra az osztrák Négy Mancs alapítvány, illetve elnöke ellen.
A cég keresete személyhez fűződő jogainak sérelme, kártérítés, illetve a jogsértéstől történő eltiltásra vonatkozik. Ez az első ilyen kereset a Négy Mancs ellen Ausztriában – tudósít a nol.hu. A Négy Mancs ausztriai központja legutóbb Márton napkor támadta német nyelvű felhívásában a magyar baromfitermékek fogyasztását. Magyarországon már elkezdődött egy hasonló per az itteni alapítvány ellen.
A bécsi székhelyű, Magyarországon is működő Négy Mancs alapítvány 2006 novemberétől nemzetközi kampányt folytatott a tömött libákból származó hús ellen, és feketelistát készített, amelyen több magyar cég neve is szerepelt. A Négy Mancs azt kérte az áruházláncoktól, hogy ne vásároljanak májat és húst olyan üzemtől, amely a listán szerepel, azaz részt vesz tömésből származó áru előállításában, feldolgozásában.
Az állatvédők kampánya után a német áruházláncok felfüggesztették a hízott liba forgalmazását 2008-ban. A legnagyobb magyar exportőrként ismert Hungerit Zrt.-nél az alapítvány nyomására 2008-ban leállították a hízottáru-feldolgozást, és csak miután így sem kerültek le a listáról, akkor indították újra.

Vélemény, hozzászólás?