Posted on Hozzászólás most!

Pingvinrablókat keres az ír rendőrség

Elloptak egy pingvint a dublini állatkertből csütörtökön reggel. Az állatot kilométerekkel arrébb találták meg később, és már visszaszállították az állatkertbe. A rendőrök komolyan veszik az esetet, nyomozást indítottak.
Csütörtökön reggel nyolc óra körül, még nyitás előtt több férfi betört a dublini állatkertbe, a gyanú szerint zsákba gyömöszölték Kellit, a tízéves nőstény Humboldt pingvint, majd taxit fogtak és elhajtottak – írja az Irish Times. Nem tudni, hogy a rablók miért vitték el a Chile partjainál őshonos kis termetű pingvint, és azt sem, később miért engedték el. “Egyáltalán nem vicces” – kommentálta az esetet az állatkert, utalva arra a feltételezésre, hogy a rablók csak csínytevésnek szánták a lopást.
Az állatkert a testébe ültetett chip segítségével bukkant Kelli nyomára, kilométerekre otthonától épp egy úton kacsázott, amikor megtalálták. A pingvint épségben visszavitték az állatkertbe, sértetlenül megúszta a kalandot. A rendőrség komolyan veszi az esetet, és nyomozást indítottak az ügyben – jelentette az AFP hírügynökség.

Vélemény, hozzászólás?