Posted on Hozzászólás most!

Pofánrúgtak egy rendőrkutyát a Kossuth téren

Magyarinfo.blog.hu: Valószínűleg tényleg a polgárháborúra készül a Jobbik, de valami nagyon gyenge, 90-es évekbeli verzióban, ahol szájkosaras kutyákat kell lerúgni. A melegfelvonulás után a Kossuth téren ellentüntetők egyike, ahogy az Index videóján látható, jól lerúgja az egyik rendőrkutyát, amelyen szájkosár van, miközben a többi tüntető azt ordítja: „az is egy zsidó kutya, basszátok meg! buzi kutya!”. Ezután mi elsunnyognánk, esetleg bocsánatot kérnénk a társunk nevében, de a Jobbik nem. Ők kiállnak a brutális rendőri erőszak ellen.

Jogos önvédelemnek tartja Zagyva György Gyula és Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik két képviselője, hogy a szombati Pride ellen rendezett tüntetés egyik résztvevője fejbe rúgott egy rendőrkutyát. Zagyva szerint éppen ezt a kutyát akarta gazdája ráuszítani és ő maga látta azt is, hogy a kutyát később fejbe rúgó tüntető ellen is hergelték. A két jobbikos képviselő szerint elfogadhatatlan volt a rendőrség fellépése, szerintük aránytalanul alkalmaztak erőszakot az ellentüntetőkkel szemben. Gaudi elmondta, egyik munkatársát összerugdosták, kezére rátapostak és még a rendőrautóban is folytatták a bántalmazását. A Jobbik politikusai feljelentéseket terveznek az ügyben.
Ha megnézzük a videót, nem ezt látjuk. Az egyik tüntető ugrál a kutya előtt, majd a másik előrelép, messze a társai előtt és fejbe rúgja a kutyát. Ez a jogos önvédelem? Mit csinált volna, ha a szájkosaras kutya megcsapja a farkával? Maximum ráugrik és leteríti, de ezt se tehette, mert gazdája, a rendőr ezt nem engedte, brutális rendőri erőszakot elkövetve.
Értjük mi, hogy a Jobbik rajtamaradt a 2006-os tripen, ahol tényleg brutális jogsértéseket követett el a rendőrség, de a szombati demonstráció kapcsán még a kurucinfo se tudott ilyen felvételt mutatni. Sőt, a tüntetés végén mi láttuk, hogy a felvonulókat megtámadni készülő jobbikos csávóval hogy bánt a rendőrség: megbilincselt, majd kimenekítette a tömegből. Ez a rendőri erőszak? Ezzel pont a 2006-ban ártatlanul bántalmazott embereket alázzátok meg.
Másrészt pedig nem rugdosunk meg rendőrkutyát, sőt, rendőröket sem. A rendőr nem tehet arról, hogy őt pont erre a tüntetésre vezényelték ki. Régi emlékem, hogy az egyébként Fidesz-szavazó rohamrendőr ismerősömet a hídfoglalás idején kivezényelték a Kossuth tér védelmére, ahol őt leköpték, mint hazaárulót. Pedig nem tett mást, csupán az esküjét teljesítette.
A rendőrkutya pedig végképp nem tehet semmiről. Egy állat nem lehet semminek az okozója, ezért őt bántani csak úgy, mert én erőszakos vagyok, az a szintű barbárság, amelyet akkor is el kell utasítani, ha még úgy is tünne, hogy jogos az önvédelem. Itt azonban nem az volt, hanem undorító gyávaság.

Vélemény, hozzászólás?