Posted on 2 hozzászólás

Ragasztószalaggal megkötözték, majd az árokba dobták a kutyát

Az árokba dobott, ragasztószalaggal gúzsba kötözöt kutyát mentett meg Busa Róbert az orosházi elkerülő út nagyszénási leágazásánál, a felüljáró alatt. A fiatalember az Orosházi Állatmentő Közhasznú Alapítvány vezetője, hátborzongató esetekkel találkozik napi rendszerességgel.

Az állatmentés otthon kezdődik. Aki élőlényt vesz magához, felelősséggel tartozik érte, akkor is ha beteg, sérült a szerencsétlen — vallja dr. Muntyán János, akiben egy éve fogalmazódott meg az ötlet, hogy a városban összefogással oldják meg a beteg állatok sorsát.
— Egy kamionos lassított és érdeklődve nézett a híd alá. Erre figyeltem fel. Ott láttam meg én is azt a szerencsétlen kutyust, akit a hátsó lábainál fogva hajítottak ki az autóból. Behoztam a telephelyünkre, az orvosok sokktalanították. Ilyenkor az a cél, hogy ami a kutya múltja volt, felejtse el, csak a jelen számít — simogatta meg új kedvencét Busa Róbert, aki minél előbb gazdit is szeretne keresni ennek, meg az alapítvány által már gyógykezelt kutyusoknak. Ritáról még több képet talál Róbert Picasa albumában.
— Kefét állatvédők találták meg, etették heteken át Szentetornyán, hogy emberekhez szokjon, majd befogták. Erre a munkára a város az Orosházi Állat és Természetvédő Közhasznú Egyesülettel kötött megállapodást, majd a beteg kutya Robihoz került.
— Törött volt a lába, ma már jól van. Szocializálódott nálunk, sétálni viszem naponta. Már simogatni is hagyja magát. Ő mázlista, Németországban találtunk neki gazdát — sorolta az állatmentő a náluk gyógyuló ebek élettörténetét.
— Ki hangoskodik itt?! — füttyentett az „ebzenekarra” Robi, mert valami ugatásra hangolta a gyógyuló félben lévő négylábúakat. Ámulatba estünk, akkora csend lett az udvaron, ahol tíznél is több kedvenc csaholt másodpercekkel korábban. Forrás: Beol.hu

2 thoughts on “Ragasztószalaggal megkötözték, majd az árokba dobták a kutyát

  1. Felháboritó ilyet ,hogy lehet csinálni !!!!! Meg kéne kötözni őt is egy kicsit
    aki csinálta !!!!!!!!!!

  2. Ugyanezt kéne a gazdájával csinálni, csak annyival kiegészíteni, hogy őt a Dunába dobni!!!

Vélemény, hozzászólás?