Posted on Hozzászólás most!

Rátámadt a rendőrre a szolgálati kutyája

Saját kutyája marcangolt kis híján halálra egy rendőrt. A férfit életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A rottweiler alig fél éve került a férfihoz, a szomszédok azt mondják, hogy mindig is agresszív volt, a rendőr többször panaszkodott rá. Egy hónappal ezelőtt például megölte a rendőr másik kutyáját. A megvadult rendőrkutyát karanténba tették.
Többször kellett műteni a rendőrt, akit a saját szolgálati kutyája támadott meg. A karjait és a hasát marcangolta szét a megvadult rottweiler. A rendőr már túl van az életveszélyen. Az országos rendőrfőkapitány személyesen látogatta meg.
A rendőrt a saját háza udvarán támadta meg a rendőrkutya. 15-20 percen keresztül küzdött vele a rendőr. A rendőr próbálta elkapni, és összeszorítani a kutya pofáját, de megvadult állat újra, és újra rátámadt. A szomszédok húst hoztak, azt dobálták be a kerítésen, hátha elengedi a rendőrt, de nem engedte. A rendőrt végül az édesanyja mentette meg, amikor hazaért, a fia már a földön feküdt, a kutya még mindig rajta volt. Az asszony vízzel locsolta le, erre végül elengedte.
Február óta, alig több mint fél éve volt a rottweiler a rendőrnél. A faluban mindenki tudta, hogy baj van a kutyával, a rendőr többször panaszkodott, hogy agresszív és nem hallgat rá. Alig egy hónapja megtámadta, és megölte a rendőr másik rendőrkutyáját. A rendőr erről a rendőrségen nem szólt. Pedig a rottweilerrel korábban is volt gond, több rendőrrel szolgált már, de egyik sem bírt vele.
Az országos rendőrfőkapitány azt mondta: a mostani eset után biztos, hogy nem kerül a kutya újabb rendőrhöz. A rendőrt még többször meg kell majd műteni.

Vélemény, hozzászólás?