Posted on Hozzászólás most!

Rátámadtak a rendőrre, a kutyája védte meg

Pénteken, az éjszakai órákban a Gyöngyöspatai körzeti megbízott több telefonos bejelentést kapott, miszerint a településen egy családi ház udvarán lévő tömeg hangosan mulatozik, amely zavarja a környéken lakók nyugalmát. A rendőr a helyszínen megjelenve felszólította az ott lévőket, hogy halkabban folytassák rendezvényüket, mivel ennek eleget is tettek, a rendőr a helyszínről távozott. Félóra múlva újból több bejelentés jött: hangoskodnak megint. Gyöngyöspatán pénteken éjszaka. A rátámadóktól kutyája védte meg. Pénteken, az éjszakai órákban a Gyöngyöspatai körzeti megbízott több telefonos bejelentést kapott, miszerint a településen egy családi ház udvarán lévő tömeg hangosan mulatozik, amely zavarja a környéken lakók nyugalmát. A rendőr a helyszínen megjelenve felszólította az ott lévőket, hogy halkabban folytassák rendezvényüket, mivel ennek eleget is tettek, a rendőr a helyszínről távozott. Félóra múlva újból több bejelentés jött: hangoskodnak megint.
Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint a körzeti megbízott a pórázzal és szájkosárral felszerelt szolgálati kutyájával visszament a helyszínre, ahol újból felszólította a jelenlévőket, hogy vegyék halkabbra a zenét, amelynek eleget is tettek, így az intézkedő rendőr elindult a gépjármű felé. Eközben a tömegből valaki széket dobott a járműre, ami miatt a kocsin kisebb sérülések keletkeztek.
Ezután körülbelül harmincan körbevették a rendőrt, a tömegből két erősen ittas személy fenyegetőzni kezdett, és egyikük kezét ütésre emelve mindketten elindultak a kmb irányába. A szolgálati kutya – amelyről időközben a rendőr leoldotta a szájkosarat- a támadást elhárította, és ennek köszönhetően a tömeg visszahúzódott.
A Gyöngyösi Rendőrkapitányság helyszínre érkező járőrei előállították a két férfit, velük szemben az Egri Nyomozó Ügyészség felé büntető feljelentéssel élt a rendőrég. A soron kívül lefolytatott parancsnoki kivizsgálás a rendőri intézkedést jogszerűnek, szakszerűnek és arányosnak minősítette. A településen fokozott ellenőrzéseket hajt végre a rendőrség. helytállásért a Hóhér nevű rottweiler jutalomfalatokat kapott.

Vélemény, hozzászólás?