Posted on Hozzászólás most!

Rekordszámú nevezés az agár-világbajnokságra

Rekordszámú nevezés érkezett a hétvégi rábapatonai agár-világbajnokságra; 450-nél több állatot neveztek be a viadalra – hangzott el az esemény hétfői beharangozó sajtótájékoztatóján.
1996 és 2006 után harmadszor rendezik az öt és fél hektáros komplexumban a versenyt, amely kétszer már Európa-bajnokságnak is adott otthont, s a szervezők elmondása szerint a kontinens 3-5 legjobb pályája közé tartozik.
A 14 fajtából összeálló mezőny 15 országból érkezik; a legtöbb állatot, az eddigi nevezések alapján 110-et Németországból hoznak a versenyre, cseh tulajdonosok 85, magyarok 44 agárral képviseltetik magukat.
A népes mezőny miatt mindkét napon reggel kilenctől, hárompercenként indítják a futamokat, majd egy félórás kora délutáni szünet után újabb három-négy órányi verseny előzi meg a döntőket – közölte Bencze Béla, a Rába Versenyagár Egyesület elnöke.
“A szombati versenynap a sokszínűség jegyében telik, ekkor versengenek a legkisebbek és a legnagyobbak, míg másnap az afgán, angol és perzsa agarak, valamint a whippetek állnak rajthoz” – mondta el Mohos Péter, a pályát működtető Pro Patria Alapítvány titkára.
Az eseményen elhangzott: mivel párnapos akklimatizálódásra van szükségük az állatoknak, már a hét közepén számos résztvevő megérkezik Rábapatonára, ahol a versenypálya kihasználható területei mellett a focipálya felén is kempingezhetnek a versenyen nézőként vagy állataikkal részt vevők.

Vélemény, hozzászólás?