Posted on Hozzászólás most!

Rendőrt hívtak a kutyások és a lakók vitájához

Odáig fajult a vita csütörtökön este Békéscsaba belvárosában a kutyasétáltatók és a lakók között, hogy rendőrt kellett hívni. A Petőfi utca 2. szám alatti tömbháznál péntek délután sem kellett sokáig várni arra, hogy néhányan elmondják véleményüket a kialakult helyzetről.
A név nélkül nyilatkozók arra panaszkodtak, hogy a szépen rendben tartott, fás, füves területen esténként tíznél is több kutyás jelenik meg. A gazdák elfoglalják a padot, az ebek többsége póráz és szájkosár nélkül szaladgál, s bizony nem mindenki szedi össze az ürüléket kedvence után.
— Régi probléma már ez, az utolsó csepp az volt, amikor egy kisgyerekes anyuka nem tudott megpihenni a padon a kutyások miatt. Igaz, hogy vita alakult ki közöttünk, provokáltak, ezért hívtuk a rendőröket, bár ők sem intézkedtek — mondta el érdeklődésünkre Hanyecz János, a Petőfi utca 2. számú ház közös képviselője, aki azt is elárulta, hogy velük együtt az Andrássy úti és Wlassits sétányi lakók is aláírásgyűjtést kezdtek, mert problémáik vannak az ablakaik alatt hosszasan időző kutyásokkal.
— Mi nem akarunk konfliktust csak a kutyákat futtatjuk, s e közben beszélgetünk kicsit. Nem lehet mindig pórázon tartani őket, nekik is szükségük van a mozgásra. A vita csütörtök este tényleg eldurvult, ezért hívtuk a rendőröket, akik elmondták, hogy mivel nincs tiltó tábla, jogunk van ott tartózkodni. Az a baj, hogy Békéscsabán nincs kijelölt, bekerített kutyafuttató, ahol nyugodtan, biztonságban engedhetnénk el a kutyákat szaladgálni és ezzel nem zavarnánk senkit — hallhattuk Obetkó Györgyi véleményét, aki csivava kutyájával jelen volt a szóban forgó konfliktusnál.
Albert István, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense érdeklődésünkre elmondta, kollégái valóban lakossági hívásra vonultak ki a Petőfi utcai térre, de mivel ott jogsértés nem történ, nem volt szükség intézkedésre. A jelenlévőket felvilágosították és igyekeztek megnyugtatni a kedélyeket.
Remélhetően, ez sikerült, bár a feszültség még pénteken is érezhető volt a nyilatkozók között. Abban viszont mindannyian egyetértettek, hogy a jelenlegi helyzet nem megfelelő sem a kutyások, sem a lakók számára. Egy kijelölt, belvárosi kutyafuttató hely hozhatna megoldást, no meg persze a tolerancia. Forrás: Beol.hu

Vélemény, hozzászólás?