Posted on Hozzászólás most!

Rókát fogtak egy fehérvári lakótelepen

Rendőrök segítségével fogtak meg egy rókát, amit egy kutyasétáltató vett észre Székesfehérvár egyik lakónegyedében, egy bokor alatt.
A befogást egy vadász végezte, aki szerint a belvizek miatt a rókák élőhelye is csökken, ezért egyre többször kell számítani arra, hogy megjelennek az ember közelében az egyébként nem igazán veszélyes vadak. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai tájékoztatása szerint délelőtt egy kutyát sétáltató férfi szólt be a rendőrség ügyeletére, hogy a házak között rókát látott. A jószág egy bokor alatt lapult, nem tűnt veszélyesnek.
A járőrök szemmel tartották az állatot, amíg kiérkeztek a segítségül hívott hivatásos vadászok. A vadász megfogta és ketrecbe tette a rókát, majd egy állatmentő-befogó cég szakemberének adta át. Ő azután Székesfehérvár határába kivitte és a börgöndi reptér mögött szabadon eresztette.
A rendőrségnek segítő hivatásos vadász elmondta: a sorozatos esőzések miatt nagy területet borít belvíz, ami lecsökkentette a vadak, így a rókák élőhelyének nagyságát is. Ezért egyre gyakrabban kell arra számítani, hogy ezek az állatok az ember közelében keresnek táplálékot. Emberekre ennek ellenére ritkán jelentenek veszélyt. Ami pedig a rettegett veszettséget illeti, a tudatos immunizálás eredményeként Fejér megyében évek óta nem jelentettek ilyen jellegű megbetegedést.

Vélemény, hozzászólás?