Posted on Hozzászólás most!

Rúgással menekült a zebra az oroszlántól

Nem mindennapi élményben lehetett része annak a néhány turistának, aki saját szemével láthatta, amint egy zebra jól irányzott rúgással menekül meg egy megvadult oroszlántól.
Nem akármilyen meglepetésben volt része a tanzániai Ngorongoro rezervátum egyik oroszlánjának, aki megpróbált becserkészni egy békésen legelésző zebrát. A csíkos vad ugyanis nem hagyta magát, lovakat megszégyenítő módon rúgott hátsó lábaival, szinte szétforgácsolta az állatok királyának állkapcsát. A rettenthetetlen zebra kétségbeesetten küzdött, lebukott, ugrált, hogy lerázza magáról a ragadozót, ami kérlelhetetlenül lógott áldozata farpofáján.
A rúgás elsőre úgy tűnt, megteszi hatását, mert a hím oroszlán megszédült, ám hirtelen újra erőre kapott, és ismét beleharapott a növényevőbe. A harcnak végül egy pocsolya vetett véget, melybe a sörényes beleragadt,és ezalatt az idő alatt a zebra elfutott. Az oroszlán pedig megszégyenülve kullogott vissza társaihoz.
– Hihetetlen látvány volt. Mindannyian felállva lestük a szafari-dzsipből a küzdelmet. Nagyon ritka pillanat, hogy egy becserkészett zebra megmenekül az éhes oroszlán fogai elől – árulta el a képek készítője, Tom Whetten a Daily Mailnek.

Vélemény, hozzászólás?