Posted on Hozzászólás most!

Segítséget hívott a kutya a gazdi égő birtokára

Buddyt, a német juhászt kitüntetik, mert megmentette a gazdit és a házát. A kutya a műhelyben volt a gazdájával, a 23 éves Ben Heinrichs-szel, amikor az általa javított teherautóról származó szikra felgyújtotta a férfi ruháját és a műhelyt.
A sebesült Heinrichs kimenekült az égő műhelyből és azt mondta a kutyának: “segítségre van szükségünk”. Erre a kutya elrohant és az egyik útkereszteződésben találkozott Terrence Shanigan rendőrrel, aki a kihívott tűzoltókkal kereste az égő birtokot.
Nem találták, még GPS-szel sem. Heinrichs birtoka ugyanis Alaszka elhagyatott vidékén magában áll, 120 kilométerre a legközelebbi alsórendű úttól. Soha nem találnak oda, ha a kutya nem vezeti oda őket. A járőr autó kamerája felvette, ahogy Buddy mutatja az utat a rendőrnek és időnként még sürgeti is hátratekintgetve.
“Amikor végre megérkeztünk, Buddy a sofőr ülés ajtajánál üdvözölt és a ház felé noszogatott” – mesélte később a járőr a sajtónak. A műhely és egy sufni leégett, de a házat szinte sértetlenül sikerült megmenteni. A gazdi azt mondta, mindig is tudták, hogy Buddy nagyon okos. Bátor is, kétszer is elkergetette a medvéket, amikor Ben Heinrichs horgászott a közeli tónál.

Vélemény, hozzászólás?