Posted on Hozzászólás most!

Semjén Zsolt: Vadászok, fegyverbe!

A vadászokért készül harcba szállni Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. A politikus maga is évek óta vadászik, és az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökének választották a múlt hónapban. Ebben a minőségében lobbizna némi könnyítésért vadásztársánál, Pintér Sándor belügy-miniszternél.
– Méltánytalan, hogy ha valakinek van két vadászpuskája, s egy harmadikat szeretne, hihetetlen bürokráciával újra végig kell csinálni az engedélyeztetési eljárást – mondta Semjén a Magyar Nemzetnek adott interjújában.
Az interjúban hozzátette: statisztikai tény, hogy vadászfegyverrel nem követnek el bűncselekményeket.
Semjén szerint logikátlan az is, hogy a vadászok a vadászat befejeztével nem ihatnak alkoholt mindaddig, amíg a fegyverüket haza nem viszik. Vagyis hiába van jelentkező, aki a vadászt kocsival hazavihetné, a puskás utas sem ihat meg egyetlen pohár bort sem a hazaút előtt, különben ellenőrzéskor bevonnák a vadászengedélyét.
– Ez olyan, mintha vezetés után innék egy pohár bort, majd elvennék a jogosítványom, mert a slusszkulcs a zsebemben van – érvelt a politikus.
Semjént külföldi útja miatt hiába próbáltuk elérni, így nem tudtuk szembesíteni a bűncselekményekkel kapcsolatos állításával. Íme néhány kirívó bűneset, amelyhez vadászfegyvert használtak: az 2008-2009-ben hat roma életét követelő sorozatgyilkosság. 2006-ban egy keceli vadász barátnőjét lőtte le, egy másik 2008-ban lányára és édesanyjára lőtt rá. 2009-ben Heves megyében puskájával tett pontot a családi vita végére egy erdőjáró. 2005-ben saját testvére véletlenül lőtte le a néhai szocialista országgyűlési képviselőt, Urbán Árpádot (†63).
– Az EU-követelmények miatt szükség van a technikai szabályok egyszerűsítésére, de ez a módosítás semmiképpen sem jelentheti az előírások enyhítését – tájékoztatta a Blikket a belügyi tárca.
Kormányzati forrásból csütörtökön megtudtuk, hogy a vadászattal összefüggő alkoholfogyasztási szabályokon sem lazít a kormányzat. Forrás: Blikk.hu

Vélemény, hozzászólás?