Posted on Hozzászólás most!

Senkinek sem kellenek a fekete kutyák

Szegény jó Mikulás, ha tudná, hány szerencsétlen fekete krampusz árválkodik országszerte a menhelyeken, már biztosan tett volna valamit ellene!
Senki sem tudja, mi lehet az oka, de tény hogy nálunk a fekete kutya nem kell senkinek. A menhelyekre vagy rosszabb esetben sintér telepekre került kormos képű ebek sorsa eldőlt: mindössze 5-10 százalékuk kerül gazdához.
– Ezek a kutyák okosak, kedvesek és egyetlen dolog életi őket, hogy legyen egy gazdájuk, akit teljes szívükkel szerethetnek és védelmezhetnek – magyarázta Matuschek Zoltán, a Noé Állatmenhely munkatársa – Pedig ezeknek a kutyáknak mindössze annyi a bűne, hogy feketének születtek. Nem értem az embereket, hiszen aligha van szebb egy éjszínben csillogó bundánál.
A bokszos ábrázatú ebek azonban kénytelenek egy menhelyen éldegélni anélkül, hogy valaha is megismerhetnék, milyen érzés, amikor valaki őszinte szeretettel simogatja meg a buksijukat és életük minden napján mellettük marad. Jana és Gitta, a két hollószín kutyalány is arra ítéltetett, hogy a menhelyen élje le életét, csak azért, mert fekete a színűek.
– Az anyjuk, Buborék magányosan kóborolt négy apró kölykével az utcán- mesélte Matucshek Zoltán – A kutyamama csontig lesoványodott, hisz csak nagy néha jutott ennivalóhoz. Mégis, amikor elé tettünk egy tál gőzölgő ennivalót, ő félre vonult és hagyta, hogy az akkor öt hetes apró kölykök megtöltsék a pocakjukat. A két világos színű kölyök és a mama is hamar gazdára lelt, de a két fekete gyereklány, Gitta és Jana, azóta is itt él a menhelyen. Csendesek és szomorkásak, mintha éreznék, hogy számukra szinte minden remény elveszett. Mindössze hét hónaposak és hálásak minden jó szóért, de ez csak nagy ritkán jut nekik, amikor nekünk vagy az önkénteseinknek sikerül némi időt szakítani arra, hogy meglátogassuk őket.
Talán most, hogy itt a Mikulás és a szeretet ideje, valakinek megesik a szíve a fekete kis krampuszokon és otthont ad valamelyiküknek. Forrás: Blikk.
Aki szeretne többet megtudni Gittáról és Janáról. hívja a 06 30 696 0658-as telefonszámot, vagy írjon a zsuzsa.bata@ringier.hu e-mail címre.

Vélemény, hozzászólás?