Posted on Hozzászólás most!

Sétabusz sztárokkal az Illatos úti kutyákhoz

Kényelmesenmehetnek a fővárosi Illatos úti ebrendészeti telepre az állatbarátok a Bors örökbefogadó napján, augusztus 14-én. Az ingyenes sétabusz a Városligetből indul.
Telt ház van az Illatos úton: a fővárosi ebtelep 94 férőhelyén 150 kutya él, nemsokára elkerülhetetlen lesz az altatás, hacsak nem találnak társra a kutyusok.
– Idén nagyon sok kutyát ad le a gazdájuk, sokat fogtak be az utcáról is, ám sajnos egyre kevesebbet visznek el a négylábú barátra vágyók: a múlt hétvégén például csak négy eb kelt el – mondta el lapunknak Óvári András, az Illatos úti kutyákat segítő Vigyél Haza Alapítvány elnöke, a Bors örökbefogadó nap egyik szervezője.
Augusztus 14-én a szokásosnál kedvezőbb feltételek mellett vihetők el innen kutyák. Az örökbe fogadott ebek védőoltást, féregtelenítő kezelést és mikrocsipet, új gazdáik pedig a Fressnapf állati áruházba szóló 1000 forintos utalványt kapnak ajándékba. Emellett az alapítvány fizeti az örökbe fogadott szukák ivartalanítását, hogy ne szaporítsák kölykökkel a nem kívánatos ebek létszámát. Idén az alapítvány újabb meglepetéssel is előrukkol.
– Szombaton 10 és 13 óra között óránként sétabuszokat indítunk a Városliget és az Illatos út 23. között, melyen minden órában más sztár lesz az idegenvezető – árulta el Óvári András. – Aki kutyát szeretne, elsősorban az Illatos útról válasszon.
A Bors legutóbbi örökbefogadó akciója során több mint száz négylábú talált új otthonra. Reméljük, idén is így lesz. Azokat is várjuk, akik egyelőre nem tudnak felelősséget vállalni egy állatért, de szívesen támogatják az árva ebeket és az értük dolgozó alapítványt. (Forrás: Borsonline)

Vélemény, hozzászólás?