Posted on Hozzászólás most!

Símaszkos, radikális állatvédők akcióban

Háború 2008. Sokan egyszerűen csak így nevezik azt az egyre véresebb harcot, amely a pénzéhes vagy csak nemtörődöm állatkínzók és az egyre radikálisabb állatvédők között zajlik Magyarországon. Persze vannak tökéletesen és tisztességesen működő alapítványok, szervezetek is. De ezek között megbújik néhány olyan társaság is, akik csak üzleti célra használják az állatokat. Bemutatjuk a különböző kutyamaffiák legújabb trükkjeit és megpróbáljuk leleplezni a legutóbbi állatkínzás szereplőit. A Fókusz Plusz riportere, Jász Zoltán pedig részt vett egy símaszkokat viselő állatvédő csoport egyik titkos akcióján is.
A radikális állatvédő csoporttal az egyik budapesti bevásárlóközpont előtt találkoztam.
„A játékszabályok: se rendszám, se fej, se hang. Mindenképpen tartsd be ezeket a szabályokat, ne legyen az, hogy veled is találkozzunk!”
A titkos csoport 2005-ben alakult. Már akkor megkerestek bennünket. Ám csak egy videókazettát küldtek nekünk, mivel féltek a rendőrségtől. Ugyanis amit tesznek, az bűncselekmény.
„Az elmúlt évben a médiából értesültünk számtalan állatkínzásról, és nem tudtuk tétlenül nézni. Barátaimmal megalakítottuk ezt a radikális állatvédő csoportot.”
A férfiak – miután meggyőződtek róla, hogy tényleg egyedül vagyok – elindultak velem a bevetés helyszínére. Egy éhező kuvasz keveréket akarnak – ahogy ők mondják – kimenteni.
Külföldön sok ilyen csoport működik. A világ talán legvéresebb ilyen szervezete az ALF, azaz az Állatok Felszabadítási Frontja. Ha kell, falat bontva szabadítanak ki állatokat, vagy mindent felgyújtanak, ami körülöttük van. A front tagjai még a pamplonai bikafuttatás résztvevőivel is összecsaptak, és – akárcsak magyar társaik – rendszeresen megvernek állatkínzókat is.

Vélemény, hozzászólás?