Posted on Hozzászólás most!

Sokan megmentenék a gyilkos pónilovat

Lelkiismereti okokra hivatkozva elaltatná gazdája azt a pónilovat, amelyik halálos sérülést okozott gondozójának. Sokan ezzel szemben magukhoz vennék az állatot – olvasható az MR1-Kossuth Rádió honlapján.
Lelkiismereti okokra hivatkozva a gondozója halálát okozó póniló elaltatását kérte az állat gazdája, de egyre többen szeretnék megmenteni a négylábút. Van, aki Budapestről autózott le Gerendásra, hogy megvásárolja, azaz megmentse az állatot. A póniló néhány napja a család ismerősét harapta nyakon, aki vizet vitt neki, a férfi a kórházban belehalt sérüléseibe. Szakértők szerint a balesetet az okozhatta, hogy a gondozó nem megfelelően fordult az állathoz, amelyről azóta az is kiderült, hogy a párja vemhes volt, így még indulatosabban védte területét.
A gazda most azt mondja, augusztus 5-ig, amíg a lovat karanténban tartják egészségügyi megfigyelésen, kivár, és csak utána dönt majd az állat sorsáról. Csernyi Róbert állatvédelmi szakjogász az MR1-Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában hangsúlyozta: ha az állategészségügyi vizsgálat fel is menti a lovat, a tulajdonos joga marad dönteni a sorsáról. Ha ugyanis az állat újabb, hasonló balesetet okoz, ő visel minden felelősséget, az semmiképp nem hárítható át az új gazdára.

Vélemény, hozzászólás?