Posted on Hozzászólás most!

Sokkolóval nevelik az elefántokat

Az amerikai Ringling cirkusz telepén embertelen módszerekkel, kényszerí – téssel nevelik engedelmes – ségre a kölyök elefántokat a legendás Miamiban – állítja egy állatvédelmi szervezet külön erre a célra létrehozott honlapja.
Az ASPCA által nyilvánosságra hozott fotókon jól látszik, hogy a pár hetesen elválasztott elefánt borjakat megbéklyózzák, kampós botokkal és elekromos ösztökével kínozzák, míg végül megtörnek. Szó sincs jutalmazásra épülő nevelésről, a kis elefántok keservesen sírnak, és üvöltenek a kiképzés alatt.
A szervezet 12 évvel ezelőtt indított először pert a cirkusz kiképző telepe ellen, ám csaknem tíz év pereskedés, és több ezer benyújtott bizonyíték ellenére a bíróság két éve megszüntette az eljárást.
– A floridai elefánt központ az állatok védelmére jött létre, de valójában embertelen kínzásoknak teszik ki az ott született borjakat – nyilatkozta egy neve elhallgatását kérő alkalmazott. – A borjakat túl korán választják el az anyjuktól, és elektromos sokkolóval idomítják. Fél évbe telik, mire egy kölyök elefánt megtörik, feladja az ellenállást, és megkezdődhet a betanítása.

Vélemény, hozzászólás?