Posted on 1 hozzászólás

Stohl András Afrikába megy állatokat ölni

Stohl ittas vezetése miatt embereknek okozott szenvedést, kínt, fájdalmat, most ugyanezt kedvtelésből és élvezetből állatokon szádékozik tenni, mert luxusvadászatra készül! Itthon nem ölhet állatokat Stohl András, akinek puskáit elkobozták ittasan okozott balesete után, ám ez sem állhat állatgyilkos szenvedélye útjába. Még éjjellátóval is cserkészi a vadat! A színész jelentkezett egy dél-afrikai luxusvadászatra.
Ittasan és drogosan okozott közúti balesete jól mutatja, hogy Stohl András veszélyes szenvedélyeknek hódol, embereken és állatokon gázol át. A jövő nagy kérdése: képes-e majd ezekről lemondani. Úgy tűnt, bajban lesz a vadászattal is, mert az ellene zajló büntetőeljárás miatt elkobozták a fegyvereit. A kiskaput azonban könnyű megtalálni, ha valaki meg tudja fizetni az árát.
A Bors információi szerint Stohl augusztusban luxusvadászatra készül Dél-Afrikában, ezért be is jelentkezett egy erre szakosodott irodába, ahol katalógusból válogathatják ki a vendégek, milyen vadat kívánnak puskavégre kapni. Mindehhez engedély, de még csak fegyver sem szükséges.
– A kifejezetten vadászati célokra kialakított parkokban nem kell felmutatni engedélyt, és az sem baj, ha valakinek nincs fegyvere, mert bérelni lehet a helyszínen a nagy választékban rendelkezésre állókból – mondta Magyar Piroska, egy főleg magyar közönséget megcélzó, vadásztúrákat szervező iroda képviselője. – Dél-Afrikában bárki vadászhat, sokan idehozzák a gyermekeiket is, hogy az első ilyen élményeket megszerezzék. Az ár a lelőni kívánt állatok függvényében változik. Az elejtett vadak trófeáját akár helyben is elkészítik, otthon már csak ki kell akasztani a falra és áthívni a szomszédokat. Talán ez vonzza Stohlt is, aki egy korábbi interjúban így beszélt erről a Zöld Újságnak:
– Kétfajta vadász van, az egyik a húst, míg a másik a trófeát tartja nagy becsben. Én az utóbbi kategóriába tartozom. Az erdőben az illatok, a neszek, a várakozás csendje a jó. Ott nem művészuraznak, ott Stohl Bandi vagyok – mondta két éve. Szerettük volna Stohl Andrást is megkérdezni tervezett utazásáról, ám a telefonbeszélgetés nagyon rövidre sikerült, mert gyorsan elhárította érdeklődésünket.
Bodrogi a másik állatgyilkos az illegális vadásztatot nyilvános háznak nevezi, és csak hülyeségeket beszél a vadászatról.  Afrikában Oroszlánt is lőhet a tehetős vendég: Az afrikai vadászat ára az elejtett állatok függvényében változik, de olcsónak semmiképp sem mondhatók. A legegyszerűbb és a leggyorsabb néhány antilopot elejteni, ezekből ugyanis bőséggel találunk. Egy négynapos vadásztúrán többek között antilopféléket és varacskos disznót is lőhetünk, mindössze háromezer euróért, azaz 850 ezer forintért. Ha azonban hosszabb és változatosabb, zebrát is kínáló tíznapos hajszára fizetünk be, az nyolcezer euróba, 2 millió 300 ezer forintba is kerülhet. Idő és pénzigényesebb a vadászkörökben „nagy ötös” néven emlegetett elefánt, oroszlán, leopárd, orrszarvú és bivaly becserkészése, hiszen ezek ritkább állatok, és nem szaladnak a puska elé. Az ilyen vadászat árát nem is közlik előre a prospektusok. Útiköltséggel együtt még egy átlagos túra is elérheti a másfél-hárommillió forintot is, a felső határ pedig a csillagos ég. – írja a Borsonline.

1 thought on “Stohl András Afrikába megy állatokat ölni

  1. […] egy nyári dél-afrikai vadászatra fizetett be Stohl András – a hírek szerint. De vajon a rendőrség engedi, hogy a színész […]

Vélemény, hozzászólás?