Posted on 7 hozzászólás

Stohl András kedvtelésből állatokat öl

Őzbakra, vaddisznóra indul vadászni Stohl András. Előtte még fellépett a Pécsi Országos Színész találkozón egy duettel, s hamarosan a Presszó második részét és a Tűzvonalban harmadik évadát forgatja. Arra azért lesz ideje, hogy nyaraljon két gyönyörű nagylányával és kedvesével, Ancsikával, aki hamarosan kisbabával ajándékozza meg. A színművész elárulja, mi a szép a vadászatban, és miért képes sírni még a Shreken is.
Köztudott, hogy szenvedélyes vadász. Milyen állatoknak van most félnivalójuk?
Stohl András: Legutóbb Pécs környékén őzbakra, vaddisznóra vadásztunk a barátaimmal.
Télen jobb ezt a sportot űzni, vagy nyáron?
Télen jobb, mert akkor van hó, könnyebb észrevenni a vadat. Nyáron viszont nagy a takarás, de most van szezonja az őzbaknak. Érik a búza, a disznó megeszi a kalászt, ezért ezt nyári vadkárelhárító vadászatnak hívják.
A vadászat miatt iktatta be a Pécsi Országos Színésztalálkozót is?
Elsősorban azért mentem le, mert Jordán Tamás felkért, hogy lépjek fel a díjkiosztón. Duettet énekeltem Winkler Nórával.
Nórát nem arról ismerjük, hogy zseniálisan énekel.
Éppen ez benne a játék. Egy énekelni tudó színész és egy televíziós személyiség együtt lépett színpadra. Utána visszautaztam a fővárosba, mert szerdán elkezdtük forgatni a Presszó második részét.
Mit lehet tudni róla? Mi lett a szereplőkkel?
Stohl: A címe az lesz, Presszó tíz év múlva. Sas Tamás rendezi, ugyanazok maradtak a szereplők. Tizenkét nap alatt készül el a film, ebből én négy-öt napot forgatok. Az első résznél ugyanígy volt. Az egész olyan, mint egy színházi előadás: egy fix kamera, és végig közeliben játszunk. Pici mozgás, finom reakciók.
Nehéz lehet.
Ez a dolgunk. Utána kezdjük forgatni a Tűzvonalban harmadik évadát.
Árulja el, rendeződik a sorozatban a magánélete?
Nehéz úgy beszélni egy sorozatról, hogy szinte semmit sem árulhatok el a cselekményről. Tanultunk az előző két évad hibából, erényeiből, megpróbálunk még jobb évadot csinálni.
Lesz egyáltalán vakációja?
Persze, megyünk a kedvesemmel is, a lányaimmal is. Olyan is lesz, hogy négyesben pihenünk. De a magánéletemről ennél többet nem szeretnék mondani. Egyébként még nem döntöttük el, hogy hová megyünk és mikor.
Mikor sírt utoljára?
Nem tudom, nem olyan régen. Filmeken is szoktam sírni, tudok a Shreken is, nekem teljesen mindegy.
Érzékeny ember?
Szerintem igen. A színészet már csak ilyen érzékeny műfaj. Ha hazatérnek a nyaralásból, hamarosan kezdődik is a színház.
Tudja már, miben játszik a következő évadban?
A Nemzetiben Alföldi Róbert kiírta már a szereposztást. Két új bemutatóm lesz, egyik a János vitéz címszerepe. Söptei Andrea lesz Iluska, Szarvas Józsi lesz Bagó és Bodrogi Gyula a francia király. A másik darab a Park, ami a Szentivánéji álom modern változata, abban az egyik szerelmest játszom.
Tavaly mintha többet játszott volna.
Hét darabban játszottam az előző évadban, abból öt maradt, tehát most is ugyananynyi lesz.
Bodrogi Gyula is nagy vadász hírében áll. Szokták együtt járni az erdőt?
Nagyon jóban vagyunk, évente kétszer-háromszor elmegyünk együtt is vadászni.
Olyankor ülnek a lesen, anekdotáznak, vagy csendben lesnek a vadra?
Gyula bácsi 74 éves. Amikor vadászunk, nem együtt ülünk a lesen. Reggel találkozunk, aztán megy mindenki a maga útján. Este találkozunk, megbeszéljük, kinek hogy ment, és megisszuk az áldomást.
Akkor ez magányos sport?
Nagyvadra magányosan vadászunk, kivétel a vaddisznóhajtás. Télen a nyúl- és a fácánvadászat is társas.
Kicsit beszéljen még a vadászatról, hátha számomra is kiderül, mi ebben a szép.
Kimegyek hajnalban a sötétben, és végignézem, ahogy felkel a nap. Ködpára úszik a fák közt, ébredezik az erdő. Meglátod az őzbakot. Akkor sincs baj, ha nem sikerül elejteni. Már az is szép, amikor harmatos lesz az ember csizmája. Két órával napkelte után befejezzük, reggelizünk, beszélgetünk, alszunk egyet, aztán megebédelünk. Este kimegyünk újra.
Amikor lement a nap?
Akkor még csak lenyugszik a nap. Elcsendesednek a madarak, minden visszafelé történik. Aztán visszamegyünk a vadászházhoz. Sötétben trófeás vadra nem lehet vadászni, mert nem tudjuk megítélni, milyen a vad. Olyankor csak vaddisznóra érdemes lesni. Ha mindent tudni akar, a cserkelés az, amikor jössz-mész az erdőben. Lesvadászatkor ülsz fel a lesre, és várod, hogy jöjjön a vad. Türelem kell hozzá, mint a horgászathoz.
Azt szokott?
Nem, arra nincs engedélyem.
Vágyik valamire?
Elégedett vagyok, most egészen jól állok. A Nemzeti Színházban játszom, az RTL Klub arca vagyok, és az egyik legjobb sorozat főszerepe az enyém. Többet nem kívánhatok. A magánéletem szintén rendben van. Azt kívánom, menjen minden így, sokáig!

Névjegy – Stohl András Született: 1967. február 23. Elvált, két kislány édesapja. 1990-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Székely Gábor és Zsámbéki Gábor osztályában, ugyanettől az évtől a Katona József Színház művésze. 2000-ben Jászai Mari-díjat kapott 2001-től szabadúszó, 2003 óta a Nemzeti Színház tagja, Az RTL Klub több sikeres műsorának házigazdája, láthattuk a ValóVilág három szériájában, a Survivorben, a Szombat esti lázban, és jelenleg is a Reggeliben A filmszerepek mellett (Presszó, Európa Expressz, Rosszfiúk, Meseautó, Csocsó, Perlasca) először a Napóleon mellék szereplőjeként tűnt fel tévésorozatban. Az m1-en futó Tűzvonalban már az ő főszereplésével forog tavaly óta. Forrás: Blikk

7 thoughts on “Stohl András kedvtelésből állatokat öl

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Allatvilag.net. Allatvilag.net said: Stohl András kedvtelésből állatokat öl. Őzbakok, vaddisznók, egyéb vadak esnek áldozatául a színésznek. http://bit.ly/stohlandras […]

  2. […] 2010. Április 3. allatvilag Szólj hozzá Go to comments Az állatok ölése élvezetből híres emerek mellet a papokat is érint: itt egy Esperes vadászpuskával. Bojtor Róbert szerint a vadászat […]

  3. […] puskával öli a vadakat. Ovvadászat ellen is volt ellene eljárás. Piásan vezet és űzi a vadat: “Na a […]

  4. […] András jogosítványát és fegyverét kár volt visszaadni. Életvitelével embereknek és állatoknak okoz szenvedést, kínt, fájdalmat! Miután két éve azt nyilatkozta a színész, attól fél, […]

  5. […] Andárs sötét oldala szavakban: Kedvtelésből kínok, szenvedés okozása embereknek és állatoknak, állatok ölése, éjjeláltó használata […]

  6. […] ittas vezetése miatt embereknek okozott szenvedést, kínt, fájdalmat, most ugyanezt kedvtelésből és élvezetből állatokon szádékozik tenni, mert Luxusvadászatra készül Stohl! Itthon nem […]

  7. […] (Forrás: http://www.hunapro.hu/hirdetesek.php?ac=nez&id=119) További nagy magyar állatgyilkosok: Stohl András színész,  Bojtor Róbert esperes, Bodrogi Gyula színész… Cikkajánló:Megszerelmesedett […]

Vélemény, hozzászólás?