Posted on 2 hozzászólás

Stohl András tilosban, élvezetből szarvasbikát ölt

Fegyvertartási engedély nélkül is vadászik Stohl András! Információk szerint ugyanis nemrég egy szarvasbikát ejtett a Jászai Mari-díjas színész.
A májusi súlyos közúti balesete után – amelyben ittasan és kábítószer hatása alatt két autóval karambolozott – visszavonták Buci fegyvertartási engedélyét. Egyben a hatóság arra kötelezte, hogy a tartási engedélyébe bejegyzett vadászlőfegyvereket és az azokhoz tartozó lőszereket a büntetőeljárás jogerős befejezéséig hatósági tárolásra adja le, a nála tartott házkutatás során el is vittek fegyvereket a házából. Azonban információink szerint a tiltások ellenére is újra fegyvert ragadott a színész.
– Stohl Andrást a Magyar Nemzeti Színház nyílt napjára egy terepjáróval hozták, amiből vadászruhában szállt ki, és gyorsan besietett az épületbe – mesélte egy olvasó, akinek bejelentésére a Blikk nyomozásba kezdett, vajon miért is volt Bucin vadászruha. Végül egy bakonyi kis településen kaptuk meg a választ. A Blikk informátora szerint a színész barátjával együtt vadászott a Zirc melletti erdőkben.
– A szarvasbőgésre érkezett a színész a faluba a hét végén, ahonnan végül nem is kellett üres kézzel hazatérnie. Vasárnap reggel sikerült leterítenie egy szép nagy bikát – mesélte informátorunk, aki szerint 600-800 ezer forintot is érhet a lelőtt szarvasbika trófeája. De hogy is vadászhatott engedély nélkül a színész? – Ilyenkor az a trükk, hogy egy ismerős vadász nevét jegyzik be a vadászkönyvbe, mintha ő lőtte volna le a bikát. Így írásos nyoma nem marad a szabálytalanságnak. Persze ilyenkor a területhez tartozó vadásztársaságnak is szemet kell hunynia a dolog felett, ez pedig újabb százezrekbe kerülhetett a színésznek – vélte egy neve elhallgatását kérő vadász.
De nemcsak a pénzébe kerülhet ezúttal Stohlnak a trófea, ha bebizonyosodik, hogy engedély nélkül újra fegyvert fogott, akár börtönbe is kerülhet. És ezúttal a barátját is magával viheti a rács mögé.
– Ha valaki lőfegyvert vagy lőszert engedély nélkül megszerez vagy tart, öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ha pedig valaki engedéllyel tartott lőfegyverét, lőszerét engedélylyel nem rendelkezőnek átadja, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – tájékoztatott az ORFK szóvivői irodája. Stohl András a Blikk megkeresésére nem kívánt nyilatkozni.

2 thoughts on “Stohl András tilosban, élvezetből szarvasbikát ölt

  1. […] hogy bevonták a fegyvertartási engedélyét, derült ki a TV2 Mokka című műsorában. Stohl értesülések szerint Zirc környékén lőtt ki egy kapitális szarvasbikát a hétvégén, ám a lap állítása […]

  2. […] rendelt el cikkünk nyomán a rendőrség Stohl András vadászkalandja miatt. Mint ahogy arról beszámoltam, szeptember 18–19-i hétvégén a bakonyi erdőkben látták vadászni. Információk szerint […]

Vélemény, hozzászólás?