Posted on Hozzászólás most!

Szadista család: élő macskát boncoltak, kutyát kínoztak

Lakossági bejelentés alapján a jánoshalmi rendőrökkel együtt siettek a Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület, valamint a nemrég alakult Halasi Állatvédőrség aktivistái ahhoz a jánoshalmi családi házhoz, melynek udvarán embertelen körülmények között tartott négy kutyát gazdájuk. Pozsgai Ákos, az egyesület aktivistája elmondta: a helyszínen a szomszédok arról panaszkodtak neki, hogy a négy gyermekét egyedül nevelő asszony több kutyát is befogadott már, de egyikükről sem gondoskodott.– Elhangzott az is az utcában lakóktól, hogy a gyermekek nemrég élve felboncoltak egy macskát, egy kiskutyát megcsonkítottak, a közeli kutat pedig azért kellett lezárni, mert oda dobálták bele az elpusztult állatokat – beszél az ügy részleteiről az állatvédő aktivista. A jánoshalmi ház udvarán a napokban történt akció során két, néhány hetes kölyökkutyát, az anyjukat, valamint egy sebekkel teli ebet találtak az állatvédők.
– Az udvar tele volt szeméttel, rézkábelekkel, ezek alatt találtuk meg az anyakutyát és két kölykét. A házba alig tudtunk bejutni, mert mindenhonnan vezetékek lógtak. Kiderült, hogy a családtól kikötötték az áramot, de ők illegálisan visszakötötték – idézi fel az állatvédőket fogadó látványt Pozsgai Ákos. A kutyák tulajdonosától megtudták: nincs pénze etetni a négylábúit, így főként a szomszédok és a környéken élők hordták az ételt a kutyáknak.
– A sérült kutyát csak később, éjszaka sikerült befognunk. Az asszony szerint fél éve fogadta be, a szomszédok szerint viszont már 2 éve velük élt. Mivel azonnali segítségre volt szüksége, rohantunk vele az állatorvoshoz, aki rögtön meg is műtötte – meséli az aktivista. A több mint egy órás, altatásban végzett műtét után készült állatorvosi szakvélemény megállapította: a kutya nyakán körbe bélsárral szennyezett, legalább egy centi mély seb tátongott, melybe belenőtt a szerencsétlen jószágra kötött bálamadzag, mely több hónapja került rá. A sebből folyamatosan szivárgó vér és genny hatására kőkeménnyé szilárdult „bűzös szőrcsimbókok” képződtek a kutya nyakán, melyek folyamatosan fertőzték a sebet. A szakvélemény szerint a kutya sérülései súlyos emberi gondatlanságból következnek.
– Az asszony a helyszínen mind a négy kutyájáról lemondott az állatvédők javára, ezzel el is ismerte a kutyák tulajdonjogát – mondja az állatvédő egyesület tagja, aki hozzáteszi: feljelentést tettek az ügyben a rendőrségen állatkínzás miatt. A kutyák, mióta az állatvédők pártfogásukba vették őket, jól vannak, Kiskunhalason, a Szegedi úti állatotthonban próbálják meg kiheverni eddigi sanyarú sorsukat.
Pozsgai Ákos elmondta: az állatvédők a helyszínen az áramlopásról is készítettek felvételeket. – A szomszédok elmondása szerint időnként az asszony egyik kisfia „bütyköli” a házba illegálisan bekötött vezetékeket, tehát még a kiskorú veszélyeztetése is fenn áll. Ezt hivatalosan is jeleztük a szolgáltatónak – akiknek már tudomásuk volt az áramlopásról –, illetve a jánoshalmi gyámügyeseket is értesítettük – tette hozzá az állatvédő.
A lap megkereste az esettel kapcsolatban a jánoshalmi gyámhivatalt is. Az ügyben eljáró szakembertől megtudták: a család nem ismeretlen a gyámügyesek előtt. A 13, 12, 10 és 9 éves gyermekek valamennyien szellemi fogyatékkal élnek. Tavaly a kisebbek kollégiumban laktak, de idén nem jelentek meg ott, miként az iskolában sem, így az állatkínzástól függetlenül került ismét előtérbe a család a hatóságnál. – Ez egy védelembe vett család, de egyáltalán nem működnek együtt – teszi hozzá a szakember, aki gyors, határozott lépéseket helyezett kilátásba az ügyben a gyámügyi hatóság részéről. Forrás: baon.hu

Vélemény, hozzászólás?